Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çeşmesi, hygieia

Hygieia Çeşmesi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hygieia Çeşmesi

Hygieia Çeşmesi Mimarı - Hygieia Çeşmesi Resimleri - Hygieia Çeşmesi Hakkında

Hygieia çeşmesi, ana kaidesinde sağlık ve temizlik tanrıçası Hygieia'yı tasvir eden heykelin bulunduğu, Hamburg'da eski belediye binası (Rathaus) avlusunda bulunan çeşme

Alman heykeltraş Joseph von Kramer tarafından 1895-96 yıllarında tasarlanmış, yapımına başlanmış ve 1897 yılında tamamlanmıştır Çeşmede işlenilen temada mitolojik sağlık ve temizlik tanrıçası Hygieia'nın kullanılmış olma nedeni, 1892 yılında Hamburg, Almanya'da yaşanan kolera salgınını alegorik biçimde dile getirmektir

Bu heykelde Hygieia, elinde günümüzde de eczacılığın sembolü olan tastan su dökmektedir Ancak Kramer'in bu eserinde tasın etrafında yılan sarılı değildir
http://wwwmain-boardeu/her-telden-ml#post4638005

Alıntı Yaparak Cevapla

Hygieia Çeşmesi

Eski 07-26-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Hygieia Çeşmesi

AMA ÇOĞU ZAMAN SICAK ÖLÜMLERİ TERCİH EDENLER VAR MESELA YANLIZ İNSANLARBU ARADA GÜZEL ÇEŞME
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com