Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
altınotu

Altınotu

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Altınotu

Altınotu Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Altınotu Hakkında - Altınotu Faydaları - Altınotu Yetiştiriciliği

BULUNDUĞU YERLER:Karadeniz sahillerinde, kuru, kumlu, taşlık ve otlak yerlerde yetişir

YAPISI:10-40 cm yükseklikte, az dikçe, boz tüylerle kaplı, çok yıllık otsu bir bitkidirAğaçlaşmış köksap siyah renktedirDip yapraklar eşkenar kürek biçiminde, gövdeye doğru da sap yaprakları gövdeye bitişik ve uzunca mızrak şeklindedirlerÇiçek tablası limon sarısı ile altın sarısı veya turuncu renkte, kalkanvari, çiçek demetinde toplu durumdadır

KULLANILAN KISIMLAR:Çiçek tablalarıBunlar çiçek açma zamanında (Haziran-Ağustos aylarında) toplanırGölgede veya 40 derceye kadar ısılı fırınlarda kurutulurKuru bitki; açık sarı, kokusuz ve acı bir tattadırKabul edilen rutubet payı %12’dirBalya veya torbalarda paketlenirKuru ve havadar binalarda muhafaza edilir

KİMYEVİ TERKİBİ:Eterik yağ, flavonlar ve flavon glikozidleri, sterinler, acı maddeler, tanenler, boya maddeleri, reçine, karotin, vitamin C vs

HANGİ HASTALIKLARDA KULLANILIR:Bitki idrar söktürücü ve safra çıkartıcı bir etkiye sahiptir

Ölmez çiçek halk tababetinde sarılık, karın bölgesinde su toplaması, karaciğer sirozu, nevralji, cinsi iktidarsızlık (impotensi), raşitizm, kulak çınlaması, kulağın ağır işitmesi, romatizma, siyatik, safra kesesinde iltihap ve kum, mesane ve böbreklerde iltihap, ağrılı idrar zorluğu, düşük tansiyon, kan tükürme, deri hastalıkları vs’de kullanılırHaricen, böceklere karşı mücadelede kullanılır

KULLANILIŞI:Bitkinin 1 çorba kaşığı 400 gr kaynar su ile haşlanır ve 1 saat bekletilirGünde 3 defa yemeklerden evvel birer çay bargağı alınır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com