Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
birleşme, sarayı, yeniden

Yeniden Birleşme Sarayı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yeniden Birleşme Sarayı

Yeniden Birleşme Sarayı Mimarı - Yeniden Birleşme Sarayı Resimleri - Yeniden Birleşme Sarayı Hakkında

Yeniden Birleşme Sarayı (Vietnamca: Dinh Thống Nhất), eski adıyla Bağımsızlık Sarayı, Vietnam'ın Ho Şi Min Kenti'nde dört katlı bir saray Eski Norodom Sarayı'nın yerine inşa edilmiştir Mimar Ngo Viet Thu tarafından tasarlanmıştı ve Vietnam Savaşı süresince Güney Vietnam başkanlarının ikametgahıydı 30 Nisan 1975 tarihinde, Saygon'un düşüşü sırasında bir Kuzey Vietnam tankının kapısından girmesiyle Vietnam Savaşı'nın bittiği yer oldu

Sarayın bulunduğu yere inşa edilen ilk saray, Fransız kolonisi fönemnde inşa edilmiş olan Norodom Sarayı idi 1955'te iktidara gelen Ngo Dinh Diem, sarayı "Bağımsızlık Sarayı" olarak adlandırdı 27 Şubat 1962 tarihinde meydana gelen 1962 Güney Vietnam Bağımsızlık Sarayı bombalı saldırısında ağır hasar gören saray, yıkılarak yeniden yapıldı ve 31 Ekim 1966 tarihinde yeniden açıldı Vietnam Savaşı'nı Kuzey Vietnam'ın kazanmasının ardından "Yeniden Birleşme Sarayı" adı verildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com