Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
devi, gita

Devi Gita

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Devi Gita

Devi Gita Nedir - Ana Tanrıçalar Hakkında

Hinduizm'in "Şakta" mezhebine ait bir kutsal kitaptır, literal olarak "Ana Tanrıça'nın şarkısı" anlamına gelir Şakta'lar ana Tanrıça'yı, aynı zamanda "kozmik enerji" olarak tanımlamaktadırlar

Devi Gita, daha büyük bir kitap olan Srimad Devi Bhagavatam'ın yedinci bölümü, skandasıdır, Devi Bhagavatam'ın özü olarak bilinir Yapısı, mistisizmi, yoga felsefelerini açıklaması, bilgeliği bakımından daha eski bir kitap olan Bhagavad Gita'ya benzemektedir, Upanişad özellikleri de gösterir Şaktalar hem Bhagavad Gita'yı hem de Devi Gita'yı kutsal kabul etseler de teoloji ve işwara konusu nedeniyle Devi Gita'yı her zaman daha üstün görürler, daha "anlaşılabilir" olduğunu söylerler

Panenteist bir metin olan Devi Gita'da, bütün Hint Tanrılarının aslında Ana Tanrıça'nın farklı görünümleri/tezahürleri olduğu söylenir:

"Hareket eden ve etmeyen ne varsa hepsi benim içimdedir, Maya bile benden ayrı değil, en yüce Hakikat'tir buTüm dünya her yönde olmak üzere Ben'im içimde örülegeldiBen Rab'bim ve Kozmik Can'ım, ben kozmik bedenim, hem Brahma, Vişnu, Shiva hem de Gauri, Brahmi ve Vaişnavi'yim ben

"Ben Güneş'im, yıldızlarım, ben hayvanlar ile kuşların her türlüsüyüm Ben dişilim ve aynı zamanda cinsiyeti olmayanım, herhangi bir yerde hangi şeyi görür ya da duyarsan o şeye tümüyle nüfuz ederim ben, her daim onun içinde ve dışındayım çünkü Hareket eden hiçbir şey yok ki benden yoksun olsun çünkü eğer yoksun olsaydı kısır bir kadının oğlu gibi bir hiçlik olurdu o Bir halat parçası yılan ya da çelenk gibi çeşitli görünümlere bürünebiliyorsa ben de bürünebilirim"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com