Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
inka, kutsal, vadisi

Kutsal İnka Vadisi

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kutsal İnka Vadisi

Kutsal İnka Vadisi Hakkında - Kutsal İnka Vadisi Resimleri - Kutsal İnka Vadisi Tarihi

Kutsal İnka Vadisi ya da Urubamba Vadisi (Quechua: Willka Qhichwa), Peru Andları’nda yer alan, İnkalar’ın başkenti Cuzco yakınlarında bulunan bir vadidir Yerli halkların yaşadığı bu vadi, Pisac ile Ollantaytambo arasındaki ve Urubamba Nehri'ne, diğer adlarıyla Vilcanota Nehri ya da Willkamayu’ya (kutsal nehir) paralel kalan tüm alanı kapsar Birçok nehrin aktığı küçük vadilerden oluşan Kutsal Vadi bu nehirler tarafından beslenir ve birçok İnka arkeolojik sit alanını barındırır İnkalar’ın bu vadiye çok önem vermelerinin en önemli nedeni çok özel iklim koşullarına ve özel coğrafik özelliklere sahip olmasıdır İnkalar, coğrafi özellikleri ve özel iklim koşulları nedeniyle bu vadiden çeşitli bakımlardan çok yararlanmışlardır Vadi, topraklarının zenginliği sayesinde temel tarım merkezlerinden biri olmuş, imparatorluğun en önemli doğal sağlık merkezi olmasının yanı sıra en önemli mısır üretim bölgesi olmuştur Aynı zamanda Peru’daki en iyi mısır burada üretilmiştir

Vadiye ulaşım Cusco kentinden hareketle yapılır Cusco kentinden Kutsal Vadi gezisi için yapılacak yolculukta uğranması tavsiye edilebilecek yerler, sırasıyla, şunlardır:

Sacsayhuamán

Quenko

Tambomachay

Písac

Moray

Maras

Ollantaytambo

Chinchero

Machu Picchu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com