Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bey, gönüllerin, orhan, sultanı

Gönüllerin Sultanı Orhan Bey

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gönüllerin Sultanı Orhan Bey

Orhan Bey'in Osmanlı için yaptıkları - Orhan Bey'in Türkleştirme çalışmaları - Orhan Bey'in devlet politikasıOsmanlı Devleti mutsuzdu Halk kan ağlıyordu Nasıl mutsuz olmasın ki kurucusunu, güçlü padişahını kaybetmişti

Yalnız bir şey onları umutlandırıyordu Osman Bey'in en az kendisi kadar güçlü ve zeki bir oğlu vardı Şimdi o başa geçmişti Hem de babası ölüm yatağındayken duasını alarak Çünkü son arzusunu yerine getirmişti

Orhan Bey'in zekası bileğine yansıyordu O muhteşem zekasını çok iyi kullanıyordu Sadece kendi halkı değil diğer ülkelerin haklıda ona hayrandı Onu seviyorlardı Orhan Bey'in amacı buydu ve başarmıştı Bu sayede Avrupa'ya açılmak ve oraları Türkleştirmek kolaylaşıyordu

O öyle hoşgörülüydü ki Fethettiği yerdeki insanlar isterse oradan uzaklaşıyor, isterlerse bizim yurdumuzu yurt biliyorlardı Kalanla kendi vatandaşlıklarını sürdürebiliyorlar, sadece haraç vermek şartıyla din ve inanışlarını koruyabiliyorlardı Bir o kadar da düşünceliydi

Fethettiği yerlerde yoksul insanların yemek ihtiyacını sağlayacak imaretler yaptırdı Diğer devletlerin halkına hoşgörülü davranırken kendi milletini de unutmadı Göçebe Türkmenleri yerleşik hayata geçirerek hem yerleşik halkı, hem göçebe halkı mutlu etmeyi bildi

Amaçlarını belirleyen ve bu amaçlarında yavaş yavaş ilerleyen Orhan Bey bu konuda çok iyiydi Bu politikayla hem fetihlerin kalıcılığını, hem de buraların Türkleşmesini sağladı

Orhan Bey ölümüyle hem oğlu I Murat'a güçlü bir devlet, hem de Osmanlı Devleti'ne iyi bir politika bıraktı

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com