Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bey, mabeyncisi, mehmet, nazif, osmanlı, saray, tosun

Osmanlı Saray Mabeyncisi - Mehmet Nazif Tosun Bey

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Osmanlı Saray Mabeyncisi - Mehmet Nazif Tosun Bey

Mehmet Nazif Tosun Bey Kimdir - Mehmet Nazif Tosun Bey Hakkında - Diş Hekimi Mehmet Nazif Tosun Bey - Osmanlı Diş Hekimi

Mehmet Nazif Tosun Bey, Osmanlı Saray Mabeyncisi ve diş hekimi

Mehmet Nazif Tosun II Mahmut'un sadrazamlarından Benderli Ali Paşa'nın kardeşi olan Kapıcıbaşı Halil Bey'in oğludur Sultan Abdülaziz döneminde berberbaşılık yapmış, Sultan tarafından kendisine "Tosun" ismi taltif edilmiştir Nazif Tosun Bey ismi ile Meclis-i Vala azalığı ve Mabeynde görev yapmıştır Bu sebeple Mabeynci Tosun Bey olarak da bilinir Mithat Paşa ve arkadaşlarının Sultan Aziz'i tahttan uzaklaştırma niyetlerini Sultana haber verir Ancak bu durum Sultan Aziz tarafından şüphe ile karşılanıp ihtimal verilmez ve kendisine Dolayoba'daki köşkünde dinlenmesi tavsiye edilerek Saray çevresinden ve resmi görevlerinden uzaklaştırılır Mezarı Maçka'da, İTÜ Maden Fakültesi karşısındaki kabristandadır

• Mehmet Nazif Tosun tarafından 1860'larda kullanılan çeşitli dişhekimliği aletleri

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com