Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
haremin, hürrem, kadın, kurallarını, sultan, yıkan

Haremin Kurallarını Yıkan Kadın Hürrem Sultan

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Haremin Kurallarını Yıkan Kadın Hürrem Sultan

Hürrem ile yıkılan kural - Hürrem Sultan - Cariye Hürrem - Hürrem Hatun Kimdir - Cariye Nedir - Cariyelik - Halayık Nedir

Harem her zaman en merak edilen unsur olmuştur Osmanlı’da İşte haremin kendine has kurallarını yıkan kadın: Hürrem

Cariyelerin padişahlara sunulmaları da harem kadar gizemlidirTakdim edilecek cariyeler her şeyden önce İslamiyeti,dili,saray geleneklerini,konuşma ve davranış adabını bilmek zorundaydılarÇıraklık evresini geçirmemiş bir cariyenin padişaha eş olması geleneklere aykırıydıAncak Kanuni Sultan Süleyman döneminde bu kural çiğnenmiştirHürrem Sultan Kanuni’ye takdim edildiğinde henüz tahsil ve terbiyesini tamamlamamıştı

Genel kanaata göre padişah cariyelerin önünden birkaç kez geçtiğinde hoşuna gidene mendilini verir veya önüne atardı

Hürrem Sulta’nın “Altın Yol”dan geçişi

Kanuni’nin özel dairesine giden Altın Yol adlı kolidor,kandillerle hafif şekilde aydınlatılmıştıPadişahın zifaf alayı kolidorda ilerlerken,alayın başındakiler ellerinde meşaleler taşıyorlardıHaremde görevli kadınlar Hürrem’e bu gecenin özellikleri ile ilgili bilgi vermişlerdiHürrem bembeyaz kıyafetler içindeydiAltın yoldan geçerek Saadet Kapısı önüne geldiler Padişahın özel dairesinin önünde iri yarı bir harem ağası vardıHaremağası sağ elinin bir hareketi ile perdeyi araladı ve genç kıza girmesini işaret etti…

Kaynak:Ergun Hiçyılmaz “Hürrem’le yıkılan kural”yazısı ve Viorica B Stircea’dan alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com