|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
etler, hayvanları, kümes, mutfağında, osmanlı |
![]() |
Osmanlı Mutfağında Etler Ve Kümes Hayvanları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osmanlı Mutfağında Etler Ve Kümes HayvanlarıOsmanlı mutfağında kebap kültürü - Osmanlı mutfağının özellikleri - Osmanlı yemek kültürüOsmanlı mutfağında kebap et olabilir, tavuk olabilir, balık olabilir, patlıcan yada başka herhangi bir yiyecek olabilir yeter ki su katmadan pişirilmiş olsun ![]() Tüm kebap tariflerinde ortak bir yöntem uygulanırdı ![]() ![]() Malzeme tuz ve baharatla iyice tatlandırılıyor ve uzunca bir soğan suyunda bekletiliyordu ![]() Yahniler Osmanlı mutfağında sulu pişirme yöntemini belirtir ![]() ![]() ![]() Külbastı Külbastı kuru ve sulu pişirme yöntemlerinin bir karışımıdır ![]() ![]() Köfteler köfte bir pişirme yönteminden çok malzemenin hazırlanış biçiminin belirlendiği bir yemektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|