Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mektebi, sıbyan

Sübyan Mektebi

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sübyan Mektebi

osmanlıda eğitim - osmanlı dönemi mektepleri - sübyan mektepleri nedir

Osmanlı Devleti’nde eğitimin ilk basamağı “sübyan mektepleri”idi Bunlara “mahalle mektebi”de denirdi her mahallede her cami yanında Sübyan Mektebi bulunurdu Günümüzdeki ilkokulların benzeri olan sıbyan mektepleri,medreselere başlangıcı oluşturdu bu okullara 5-6 yaşına gelen çocuklar alınırdı bu okulda eğitim verenler özel eğitim görmüş öğretmenler değildi okuma-yazma bilen ve bu işe uygun olduğu kabul edilen herkes bu okullara öğretmen olabilirdi Sübyan mekteplerinin belirli bir sınıfı ve süresi yoktu her çocuk verilmek istenilen bilgileri öğreninceye kadar okula devam edebilirdi Bu okullarda alfabe yazı,okuma,dört işlem ve dini bilgiler öğretilirdi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com