Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
solaklar

Solaklar

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Solaklar

Solaklar Nedir - Osmanlıda Solaklar - Osmanlı Askerleri

Bunlar genelde yaya birliktiHepsi solaktı ve zırh giydiğine dair hiç bir bilgi bulunamadıDonanımı;Şemşir(eğri kılıç) Yuvarlak Kalkan ve bir mızraktan oluşurduSeferde Padişahın solunda dururlardı

Yeniçeri ocağının 60-63 ortalarına bağlı askerlerdir Yeniçeri ocağına YILDIRIM BEYAZIT döneminde (1389-1402)katılmış olup Fatih Kanunnamesi ile Saltanat alaylarında padişahın yakın çevresinde koruma olarak yer alması öngörülmüşdü

Sağ yerine sol ellerini kullandıkları için solak olarak adlandırılmışlardır Solakların Padişahın bindiği atın sağında giderler Saygısızlık işareti olan, padişahı sırtlarını dönmemek için ok ve yayı kullanırken solak gibi sol elleriyle hareket ederlerdi Solaklar Padişahın gezilerinde ellerinde ok ve yayları çekilmiş halde padişahın önünde ve yanında yürürlerdi Savaşta ise Solakların en yüksek rütbeli olanlarından 12 tanesi padişahın atının yulalarından tutar ve geri kalan 400 solakta bir çember oluştururdu Savaş esnasında solaklar padişahın yanına silahtar, çuhadar gibi özel hizmetçileri dahi yaklaştırmazlardı Solaklar silahlarını Padişahlarla birlikte saraydan dışarı çıktıklarında taşırlardı ancak 1492 yılında 2 Beyazıt'a bir suikast girişiminden sonra saraydada silah taşımaya başlamışlardı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com