Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akbuğa, tanrısı, tıp

Akbuğa Tıp Tanrısı

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Akbuğa Tıp Tanrısı

Akbuğa Kimdir - Altay Mitolojisinde Akbuğa - Altay Ve Türk Mitolojisi - Tanrı Akbuğa

Akbuğa Han - Türk ve Altay mitoljisinde Tıp Tanrısı Akböğe (Akböke, Akbüke, Akbüğe) olarak da bilinir Hekimlerin koruyucusudur Kolunda taşıdığı büyük beyaz bir yılan ile simgelenir Hekimler kendisine dua ederler ve yardım dilerler Elinde bilgiyi ve bilgeliği temsil eden bir asası vardır Bu asa ile kime dokunursa hemen iyileşir Ak Yılanı ise yeryüzündeki yılanlardan farklı olarak ağulu (zehirli) değildir Onun ağusu ilaçtır, her tür hastalığı sağaltır

Etimoloji

Ak ve Büke (Buka/Buğa) sözcüklerinin bileşiminden oluşmuştur Beyaz Ejder, Beyaz Yılan demektir Beyaz Yılan tıbbın sembolüdür Bügü, Böge ve Büge sözcükleri aynı zamanda sihirbaz ve/veya şaman anlamlarını da içerir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com