![]() |
Devşirme |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() DevşirmeDevşirme Hakkında Bilgi - Devşirme Nedir - Devşirme Sistemi - Devşirmeler - Enderun Nedir - Harem Nedir - Osmanlıda Devşirme - Osmanlıda Harem ![]() Osmanlı döneminin farklı kültür ve toplumlarından olan zeki ve akıllı çocukları küçük yaşta alarak eğitip onlardan en iyi şekilde istifade etmiştir ![]() ![]() Osmanlı'da islam hukuku geçerli olduğu için bugün ki gibi üniversitelerde mevcut kadın-erkek aynı ortamda eğitim görme imkanı yoktu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Enderun daki eğitim ile Harem'deki eğitim birbirinden farklı olup biri devlet yönetimine yönelik iken bir nevi SİYASEL BİLİMLER AKADEMİSİ gibi diyebiliriz ![]() ![]() Günümüzdeki beyin göçü ücretli çalıştırmaktan ibaret iken osmanlı bunu daha ileri düzeyde uygulayıp sıfırdan yetiştirip hem dini hem milli hem de kültürel olarak TAM OSMANLI olarak yetiştirmiş ![]() ![]() ![]() ![]() Enderun'un askeri kanatı da yeniçeri ocağı olarak isimlendirilmiştir ![]() ![]() ![]() Yetiştirilen beyinler sadece osmanlının merkezi istanbulda kalmamış kendi topraklarına gönderilerek oralarda da osmanlının hakimiyetini pekiştirmişlerdir ![]() Düşünün Kanuni macaristanı aldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte sürekli eleştirilen DEVŞİRME gerçeği de burada devreye geçiyor ![]() ![]() ![]() Alıntı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|