Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
devrinde, kanuni, ordumuz

Kanuni Devrinde Ordumuz

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kanuni Devrinde Ordumuz

Kanunî Devrinde Ordumuz - Osmanlı Tarihi

Kanunî Sultan Süleyman devrinde Devlet bünyesinin umumî intizamına bütün dünya hayrandır Tarihçilerden Jorga (1871 – 1940) bu vaziyeti şöyle anlatır:

“Fransız seyyahlarını en çok hayran eden şey, bu milletin o mükemmel nizam ve intizamiyle çok sıkı ve ciddî olan disiplinidir O devirde Türkiye’ye gelen seyyahlar, hiçbir gürültü çıkarmadan sessizce gidip gelen Osmanlı ordularının hareketlerini fark etmek imkânı olmadığını tekrar tekrar anlatırlar Asker yola çıkarken hiçbir söz duyulmaz:

Binlerce cengâverlerden mürekkeb olan bu muazzam kütleler, derin bir sessizlik içinde gayet vakur, yerlerinden kalkıp yollarına giderler Öksürük sesleri bile hafiftir Bu hali kendi gözleriyle gören şahitlerin sayısı on seyyahtan aşağı değildir

Kanunî devrinin tarihini yazmış olan batılı bir tarihçi F Downey Türk ordusu hakkında şöyle der: “Türk ordugâhlarının (17 asırdaki) sıhhî vaziyetiyle intizamı yirminci asrın bu sahalarda örnek olan taşkilâtlarını aratmayacak kadar mükemmeldi En sıkı disipline tâbi olan Türk orduları dâimi bir sükûn ve teyakkuz içinde idi"

Fazilet Takvimi 2012

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com