Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hypermestra

Hypermestra

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hypermestra

Hypermestra Kimdir - Hypermestra Hakkında - Mitolojide Hypermestra - Yunan Mitolojisi Hypermestra - Yunan Mitolojisi Hakkında - Yunan Mitolojisi Tarihi - Mitoloji

Hypermestra, Danaos'un kızı, Lynkeus'un karısı ve Abas'ın annesi olan Yunan mitolojisi karakteri efsanevi bir kişilikdir Ünlü Yunan kahramanları Perseus ve Herakles'in atalarındandır

Hayatı

Danaos kızlarının en küçüğüydü Aigyptos'un elli oğluyla evlenmek zorunda kalan Danaos'un elli kızı babalarından gerdeğe girerken kocalarını öldürmek emrini alınca Hypermestra'dan başka hepsi babalarına uyup kocalarını hançerlemişlerdi, yalnız Hypermestra kocası Lynkeus'u esirgemiş ve onunla birleşerek Abas'ı dünyaya getirmiştir Babasına baş kaldırmak suçundan yargılanan Hypermestra'nın Argos mahkemesinde beraat ettiği anlatılır

Literatür'de Hypermestra

* Danaos kızlarının dramını Hiketides adlı tragedyasında işleyen Aiskhylos'unHypermestra'nın yargısı adlı kayıp bir tragedya da yazdığı bilinmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com