Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
moskova, yangını

Moskova Yangını

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Moskova Yangını

Osmanlı savaş taslakları - Osmanlı Rus savaşları - Kırım Hanlığı - Osmanlı'nın muharebeleri

Moskova Yangını, 1571 yılının Mayıs ayında Kırım Hanı I Devlet Giray'ın, Moskova'nın çevresindeki kasabaları ateşe vermesinden sonra, rüzgarlar nedeniyle yangının Moskova'ya varmasıdır Korkunç İvan'ın yanında bulunan Heinrich von Staden adlı Alman tarihçiye göre; şehir, çevredeki kasabalar ve Opriçnina Sarayı, 6 saat içerisinde tamamiyle yandı İnsanlar kiliselere ve Moskova Nehri'ne doğru kaçmaya çalıştı Kremlin Sarayı'ndaki cephaneliğin patlamasıyla, kiliselerde saklananlar nefes darlığından; nehre doğru kaçanlar da nehirde boğularak öldü Çar 4 İvan, cesetleri nehre atmak üzere sokakta bırakılmasını emretti

Bu yangın, dünya üzerindeki birkaç şehir yangınından biridir 10000 ila 80000 arasında ölü sayısı olduğu tahmin edilmektedir Şehrin nüfusunda gözle görülür bir düşüş yaşanmıştır Bu yangından sonra, 1572 yılında Molodi Savaşı yapıldı Nitekim, Giray Han üstün bir orduya sahip olmasına rağmen yenildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com