|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bayat, çevirin, ekmekle, sofralarınızı, şölene |
![]() |
Bayat Ekmekle Sofralarınızı Şölene Çevirin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayat Ekmekle Sofralarınızı Şölene Çevirin* Ekmeğin küflenmesini önlemek için,ekmeği tahtalardan yapılmış bir ızgara üzerine koyarsak küflenme ortadan kalkar ![]() *Ekmeklerin uzun süre dayanması için bir torbaya koyup hava almasını engelleyelim ![]() ![]() *Ekmek durup dururken dolabın da küfleniyorsa,ekmek kutusunu 15 günde bir sirkeli suyla silmek yeterli olacaktır ![]() *Ekmekleri ekmek kutusunda saklamak için,küçük bir kabın içerisine bir miktar tuz koyup,ekmek kutunuzun bir köşesine yerleştirin ![]() ![]() *Bayatlamış ekmekleri taze hale getirmek için,üzerine su serpip folyo kağıdına saralım ve 5-10 dakika fırında bekletelim ![]() ![]() ![]() ![]() *Ekmeği daha düzgün kesmek için, bıçağımızı ateşe tutarak yada 2-3 dakika kadar kaynar suda bekleterek işimizi kolaylaştırabiliriz ![]() *Bayat ekmekleri değerlendirmenin pek çok yolu vardır ![]() ![]() ![]() *Bayat ekmekleri fırında kıtırlaştırıp toz halina getirirseniz,pratik bir galeta unu elde etmiş olursunuz ![]() *Bayat ekmekleri mikserde un haline getirin ![]() ![]() ![]() *Bayat ekmekleri kare kare kesip kızarttıktan sonra kapaklı bir kavanoza koyup,çorbalarınızda kullanmak üzere buzdolabında saklayabilirsiniz ![]() *Bayat ekmekleri ufak ufak doğrayıp tepsiye yerleştiriyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() *Bayat ekmeği ince ince dilimliyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() *Bir kabın içine 2 tane yumurta,tulum peyniri(beyaz peynir,kaşarv ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Ekmek kutusunun içerisine soyulmuş bir patates veya elma koymak da ,ekmeğin uzun süre taze kalmasını sağlar ![]() Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
|