![]() |
Yüz Evden 33'Ünde Makarna! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yüz Evden 33'Ünde Makarna!Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği'nin (TMSD) yaptırdığı ''Türkiye'de Makarna Tüketimi Araştırması''na göre, her 100 evden 33'ünde haftada bir kez makarna pişiriliyor ![]() TMSD Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Sarıgül, Türkiye'de ilk kez 2005 yılının son aylarında TMSD olarak bir araştırma gerçekleştirerek, Türk insanının makarna ile ilgili bilgilerini öğrenme imkanı bulduklarını belirtti ![]() Türkiye genelini temsilen 23 ilin seçildiğini kaydeden Sarıgül, bu illerde ''örnekleme yöntemi'' ile seçilen 3 bin 7 kişiyle yüzyüze görüşme yapıldığını söyledi ![]() ''Her 100 haneden 33'ünde haftada bir kez makarna pişirildiğini ortaya koyan araştırmamıza göre, en fazla kilo aldıran ürünler arasında ilk akla gelenler, ekmek ve makarna ![]() ![]() ![]() ![]() -''MAKArna, DENGELİ BESLENMENİN BİR PARÇASI''- Beslenme ve diyet uzmanlarının, makarnayı dengeli beslenmenin bir parçası olarak gördüklerini, makarnanın şişmanlattığı yönündeki düşünceleri ''toplumsal bir yanlış'' olarak değerlendirdiklerini belirten Sarıgül, şunları kaydetti: ''Her besin gibi makarna da ancak çok fazla yenilirse şişmanlatır ![]() ![]() ![]() ![]() makarna ile bu gıdalara alıştırılabilir ![]() Sarıgül, Türkiye'de burgu, bukle, kelebek, kabuk, boncuk, erişte, fiyonk, kuskus, kalem, mantı gibi kısa kesme diye adlandırılan makarna çeşitlerinin ağırlıklı olarak tüketildiğini, son yıllarda da spagetti tüketiminde artış gözlendiğini belirtti ![]() Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
|