![]() |
Yaşlılıkta Cinselliğin Sırları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yaşlılıkta Cinselliğin Sırlarıİstatistiklere göre, 30-39 yaş arasındaki erkeklerin cinsel birleşme sıklığı haftada bir, 90-99 yaşları arasındaki erkeklerinse senede bir ![]() ![]() ![]() PICASSO 90 YAŞINDA BABA OLDU Sertleşme kaybının görülme sıklığı 20 yaşında yüzde 0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dünya sağlık örgütü yaşlılığı, çevreye uyum sağlayabilme yeteneğinin azalması olarak tanımlıyor ve 65 yaş üzerindeki kişileri yaşlı& olarak tanımlıyor ![]() Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YAŞLI CİNSELLİĞİNİ NASIL GÖRÜYORUZ? Toplumda yaşlı cinselliği ile ilgili dört farklı tutum bulunduğunu, yaşlıların da tıpkı gençler gibi cinsel eğitime ihtiyaçları olduğunu söyleyen Prof ![]() Yaşlılıkta cinselliğe sır dolu bir sessizlikle yaklaşılır ve bu konuların konuşulmamasının iyi olduğu düşünülür ![]() Yaşlı cinselliğinin çirkin, uygunsuz ve zarafetten yoksun olduğu düşünülür ![]() Cinsel birleşme yoksa ilişki de yok sanılır oysa bu tutum yanlıştır ![]() ![]() Cinsellik ömür boyu sürer ![]() ![]() MUTLU VE UZUN SOLUKLU BİR CİNSEL YAŞAM İÇİN ![]() ![]() ![]() Kilo almayın, kiloluysanız en kısa zamanda zayıflayın ![]() Düzenli egzersiz yapın ![]() Sigara ve aşırı *****den uzak durun ![]() Stresten ve artık yaşlandım& psikolojisinden kurtulun ![]() Fiziksel bir probleminiz varsa bunu yaşlılığın kaderi olarak görmeyin ve mutlaka bir doktora giderek çözüm arayın ![]() Haber: Tülay Sağlam Kaynak:www ![]() ![]() Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
|