![]() |
Felaket Raporu! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Felaket Raporu!********** Türkiye'yi bir ahtapot gibi sardı ![]() ![]() Sağlık Bakanlığı'nın 7 ilde yaptırdığı araştırmada, Türkiye'de okullarda ********** madde ve *****lü içecek kullanımının ürkütücü boyutta olduğu belirlendi ![]() ![]() ![]() İlk defa ********** madde kullananlar kullanma nedenleri olarak, yüzde 83'ü arkadaş grubuyla, yüzde 28'i merak, yüzde 25'i arkadaş etkisi, yüzde 5'i bilmeden, yüzde 13'ü başka nedenlerle madde kullandığını söylüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Neler yapılmalı? ********** bağımlılığı ile mücadele konusunda, Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıklarınca ortaklaşa bir kitapçık hazırlandı ![]() Eğitimde, madde bağımlılığı konusu işlenirken sadece ********** ile sınırlı kalınmamalı, sigara ve *****ün de madde bağımlılığı kapsamında anlatımı sağlanmalıdır ![]() Eğitici eğitimine büyük özen gösterilmeli, bu eğitimde mutlaka uzman düzeyinde kişiler görev almalıdır ![]() Eğitim programları yerel koşullara uygun olmalıdır ![]() Eğitimde basın ve yayın kuruluşlarının setkileme gücü unutulmamalı, bu güç mutlaka etkin olarak kullanılmalıdır ![]() göze ve kulağa etkin bir şekilde hitap edebilen afiş, broşür, poster, video, film ve slayt gibi eğitim materyali üretilmelidir ![]() Öğrenci, öğretmen ve anne-baba zincirinin kırılmadan devamını sağlamak amacıyla sık sık görüşme imkanının yaratılması sağlanmalıdır ![]() ********** kullanmayan, ancak sorunları nedeniyle potansiyel ********** kullanabilecek durumda olan öğrenciler tespit edilerek, bunların mutlaka psikolojik danışma ve rehberlik birimlerine veya psikiyatri uzmanına ulaştırılması sağlanmalıdır ![]() ![]() HABER: EVİN GÖKTAŞ KAYNAK: YENİ ŞAFAK Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
|