Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sorukronik hepatit tedavisinde baraclude

Soru:"Kronik Hepatit Tedavisinde Baraclude"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Kronik Hepatit Tedavisinde Baraclude"

öncelikle sizden özür dileyerek başlamam gerektigini düşündüm aslında ben bütün doktorlarımızı kastetmek istememiştim şu anki tedavi gördügü doktorumuzun bize bir acıklama yapmaması ve tedaviye gec kaldıgını düşünmekteyim tepkim ondandırşimdi size biyopsi sonuclarını göndermenin daha saglıklı cevap almamı saglıcanı düşünerek biyopsi sonuclarını gönderiyorumeşim 36 yaşında [makroskobik bulgular]büyügü2,3cmuzunlukta 1mm genişlikte esmer kahvarenkte 2bmh[mikroskopik bulgular]karaciger dokusuna ait kesitlerde portal mesafede iltihabi mnl hücreinfiltrasyonu ferdi ve lokalnekrozlar hepatositlerde binükleasyon ve hepatosit lobulunda iltihabi plazmositler hücre infiltrasyonu izlendiparankimde hepotosit diziliminde bozulma, hepotosit hücrelerinde hidropik dejenerasyon makro ve mikroveziküler yaglanma izlendi TANIkronik hepatit{etjolojihbv,klinik} periportal +/- bridging nekroz 1 intralobuler dejenerazyon ve fokal nekroz 3 portalinflamasyon 1 hai5 fibrozis1 yaglanma % 70-80 karaciger biopsi materyali yakınması ellerde şişlik ve halsizlik tanı b181 kronik viral hepatit b,delta ajansız biyopsi yapılmadan önceki degerler hbv <1000
hbs ag pozitif hbe ab pozitif anti hbs 8,60 anti hbc total pozitif hbe ag negatif anti hdv negatif ast 31 alt59 ck 80 bulaşıcılıgı nederece ben ve cocuklarımız aşılandık baraclude05 mg kullanıyor üc ay kullan gel dedi bir daha bakalım dedi doktoru baraclude 1 tablet arasında kac saat olması gerekir ya yemeklerden 2 saat sonra alıyor yada yemeklerde 2 saat önce alıyor dogrumu kullanıyor peki bu hap bu hastalıgını tamamen yok edecekmi nekadar kullanacak degerleri tamamen negatif oldugunda aşılana bilecek mi amcalarının genelinde taşıyıcı hepatit var ama babada yok eşime nasıl gecmiş olabilir yoksa hep var olsaudı evleneli 10 yıl oldu 3tane cocugumuz var onlarada baktırdık hic bişe cıkmadı ben ve kücük oglum aşılandıksizden acele cevap bekliyorum şimdiden vereceginiz cevap için teşekür ederimsaglıkca

DoçDr Yusuf AKCAN

31 11:45:28

diğer 2 çocuk niye aşılanmadı?baraclude almaya başlamış bu tedavi hbe ag negatif olanlarda ilacı kesme kararı vermek daha zor bir iki yıl içinde bu konuda yeni bilgiler çıkabilir tedaviye şimdilik devam etmelidir tedavi öncesi HBV DNA kopya sayısı da sınırda imiş tedavi verip vermemek doktor ve hastanın karar vereceği bir noktada , verilmesede niye verilmedi denemezdisağlıcakla

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com