07-25-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Sag Görme Bölgesinde Beyin Kanamasi Gecirdim"
merhaba
ben 32 yasinda erkegim 4 sene önce sag görme bölgesinde beyin kanamasi gecirdim damar yumagindan oldugu tespit edildi ve tedavisi yapildi (kasiktan girip damari tikadilar) ancak kulligim epdantoin isimli ilac bana cok kötu dokundu,her yerim kizamik gibi kizardi falan ama buna ragmen 8 ay kullim sonra bende kaslarimda kasilma özellikle kafamda yanma ,karincalanma,bazi yerlerinde hafif sislikler,koltuk alti ve eklem yerlerinde ,kasik bölgesinde sislikler ve kizarikliklar olustu,70 kilodan 105 kiloya ciktim,denge kaybi,yururken ani hareketlerde bas dönmesi falan olmaya basladi suan kafama sapka takmadan iceride bile oturamiyorum,pencere falan acilinca kafam önce kasiniyor sonra yanma karincalanma basliyor,ensemi acik biraksam bas dönmesi falan basliyor,gece yatarken bile sapka takmak zorunda kaliyorum turkiyede nörolok doktor herseyimi inceledi sorun psikolojik dedi bi ilac verdi ama ise yaramadi,hacettepeye gittim ordada docent doktor bakti oda bi ilac verdi oda fazla bise yapamadi simdi yurt disindayim,burdada nörolok doktora gittim ,oda citalopram diye bi ilac verdi bu bas dönmesine faydasi oldu ama kaslara yanmalara falan bi etkisi olmadi suan tegretol 200mg gunde 3 kez citalopram 1 kez,bide laroxyl 25 1 kez kullaniyorum simdi nörolok doktorum bu ilaclara devam et baska yapcak bisey yok dedi benim merak ettigim benim bu sorunumun nöroloji ile ilgili kismina yapilabilecekler bu kadarmi vede ben hep nörolojiye gitmekle hatami ettim acaba baska bi bölumedemi gitmem gerekirdi,mesela romatoloji ve fizik tedaviye sizin tavsiyeleriniz nedir acaba
ilgilendiginiz icin simdiden tesekkur ediyorum
Uzm Dr Burak ERER
08 02 21:03:37
Öncelikle Nöroloji doktoruna gitmekle hata ettiğinizi düşünmüyorum Şikayetlerinizde fibromiyalji denilen bir hastalığın ( kasların iltihaplı olmayan ve daha çok gerilim ve stres ile ilişkili ağrılı hali) da katkısı olabilir Zaten bu açıdan kullanmakta olduğunuz ilaçlar da doğru tercih edilmiş Ancak bu şikayetlerinizi değerlendirmek vearaştırmakamacı ile öncelikle Fizik tedavi uzmanına başvurmanız yerinde olacaktır Selamlar
Yazının Orjinali için Lütfen www saglikdanis com adresini ziyaret ediniz
|
|
|