![]() |
Sekiz Saat Uyku Bilimsel Gerçek Mi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sekiz Saat Uyku Bilimsel Gerçek MiUzmanlar uyku konusunda diyorlar ki, "10 saat uykuya ihtiyacı olan biri 6 saat uyuyabilmişse uykusuzluk içindedir ![]() ![]() ![]() Erdal Demirkıran ise son kitabında buna itiraz ediyor ve Erişkin bir insan günde 8 saat uyumalıdır!& diyen uzmanların tersini savunuyor ![]() ![]() ![]() ![]() Kendisiyle son yayınlanan kitabı hakkında görüştüğümüz Erdal Demirkıran a göre günde 8 saat uyumak bir zorunluluk değil, sadece basit bir önyargıdır ![]() ![]() UYKUYU AZALTARAK DİNÇ KALMAK MÜMKÜN 8 saat uyumaya alışmış olan bir insanın uykusunu azaltarak da dinç kalmasının mümkün olduğunu belirten yazar Demirkıran, Uykusunu azaltmak, ya da kitaptaki ifadeye göre uykusunu ideal süreye taşımak isteyen birinin öncelikle hipotalamusuna hükmettiğine inanması gerekiyor ![]() ![]() Demirkıran kitabını alan okurlara bir de hipotalamus hediye ediyor Erdal Demirkıran ![]() ![]() Uyku gibi sıkıcı bir konuda roman tadında oldukça neşeli bir eser sunduğunu belirten yazar, var olan önyargıları çökertmeyi hedefliyor ![]() Demirkıran; "Uyumanın bir zorunluluk olduğunun elbetteki farkındayım, zaten uykuya ya da uymaya karşı değilim ![]() ![]() ![]() ![]() Ben Dünyanın En Akıllı İnsanıyım, Adam Dediğin Benim Gibi Olur, İflas Etmenin Yolları, Dünyanın En Akıllı İnsanı ndan Masallar isimli 4 kitabı daha bulunan Erdal Demirkıran a tepki toplamaktan korkmuyor musunuz sorusuna da, Yazdıklarım sıradan şeyler aslında ![]() ![]() ![]() ![]() KİTAPTAN BİR BÖLÜM " - Kaç yaşındasın? - 30, dedi Kendyn ![]() - Yani 5, diye düzeltti Cin ![]() - İnsanlar ortalama kaç yıl yaşıyor? - 60 ,dedi Kendyn ![]() - Yani 10, diye düzeltti Cin ![]() ![]() - Sen nasıl Cin sin ![]() Cin, öğretmeninden yediği azara aldırış etmeyen asi bir öğrencinin Benim sana ihtiyacım yok! ifadesini yüzünde toplayarak, kelimeleri eze eze Kendyn e bir teklifte bulundu: - Cık cık cık Sağır falan değilim, sen hesap bilmiyorsun ![]() ![]() Kendyn haklı olduğuna dair hiçbir şüphe taşımadan sessizce dinliyordu ![]() - 15 seneni çocukluğunda geçiriyorsun ![]() ![]() - Doğru, dedi Kendyn, bu hesabın nereye gittiğini kestiremeden ![]() - 15 seneni de gıvır zıvır işlerle geçiriyorsun, diye devam etti Cin ![]() ![]() - Yani saçma sapan televizyon programları, sanal alemlerde garip arayışlar, işe yaramaz oyunlar, aptal saptal diyaloglar, sonuçsuz tartışmaları kasdediyorum ![]() ![]() - Eee?, dedi Kendyn ![]() - Her gün 8 saatini de uykuda geçiriyorsun, günün üçte biri yani Bu da yaşadığın 60 yılın 20 yılını uykuda geçirdiğin anlamına gelir ![]() ![]() ![]() Kitap Adı : Sadece Aptallar 8 Saat Uyur Yazarı : Erdal DEMİRKIRAN Yayın Evi : Kashna Kitap Ağacı Dizisi : Kişisel Gelişim Romanı Kapak Tasarım : Kemal Çoban ISBN : 975-6197-06-4 Sayfa Sayısı : 344 Basım Yeri / Tarihi : İstanbul / Nisan 2006 Boyut : 13,5 x 19,5 cm ![]() Kapak Cinsi : Karton Kapak Fiyatı : 14 YTL Dağıtım : Yeni Çizgi İnternet üzerinden sipariş için: www ![]() ![]() Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
|