Soru:"Su Çiçeği" |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Su Çiçeği"1 nisa 4,5 aylık bebeğimi doktora götürmüştüm Orada daha sonra su çiçeği olduğunu ve bundan dolayı çocuğunu doktora getirdiğini öğrendiğim bir bayan vardı Onunla hastalığı hakkında 1-2 dakika konuştuktan sonra, bebeğime de bulaşabilir diye hemen ayrıldım![]() Bugün bebeğimin karnında kırmızı, siğile benzer bir şey farkettim Bir internet sitesinde, böyle bir durumdan şüphe duyarsanız 3-5 gün içinde aşı yaptırın diye yazıyor Benim ne yapmam gerekiyor Acil olarak bilgi verirseniz sevinirim Yard Doç Dr Nese Demirtürk14 04 10:32:21Su çiçeği oldukça bulaşıcı bir infeksiyondur Aynı ortamda bulunmak bulaştırma nedeni olabilir Ancak genellikle bebekler hayatlarının ilk 4-6 ayında anneden doğum öncesinde kendilerine geçen antikorlar aracılığı ile bir çok enfeksiyona karşı korunurlar Sizin bebeğiniz 4 5 aylık olduğu için korunma derecesi azalmış olabilir Su çiçeği döküntüleri, içi berrak su ile dolu kabarcıklar şeklindedir Enfeksiyon başladığında aşının yararı olmaz Hastalığın kuluçka dönemi 2-3 haftadır Bu nedenle oluşan döküntü sizde şüphe uyandırdı ise bebeğinizi mutlaka takip eden doktoruna gösteriniz![]() Saygılar ![]() Dr Neşe DEMİRTÜRK Yazının Orjinali için Lütfen www saglikdanis com adresini ziyaret ediniz![]() |
|
|
|