Soru:"Mrb Hocam Ben Samsundan Yılmaz" |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Mrb Hocam Ben Samsundan Yılmaz"mrb hocam ben samsundan yılmaz size annemin rahatsızlığıyla ilgili soru sormak istiyorum annem 40 yaşında yaklaşık 20 yıldır sigara içiyor size raporunu aynen yazıyorumKlinik bilgi:öksürük etyolojisi, bazallerde retikülonodüler dansiteler mevcuttur ![]() her iki akciğerde üst loblarda amfizem lehine havalanma artışı alanları izlenmektedir ayrıca yer yer sentrilobuler belirsiz buzlu cam şeklinde yoğunluk artımları izlenmekte olup küçük hava yolu hastalığına işaret edebilir![]() sol akciğerde üst lob apikoposterior, linguler segment anteriorda, sağ akciğerde bazal lateralde ve diyagrafmatik komşulukta yine bazal lateralde plevrayla ilişkili milimetrik nonspesifik nodüler dansiteler izlenmekteidr radyolojik takip önerilir![]() hocam bu akciğer kanserimidir lütfen yardımcı olun şimdiden cok teşekür ederim Yard Doç Dr Özcan YILDIZ27 09 13:47:05Sayın üye,Raporda bahsedilen lezyonlar sigaranın yaptığı zararlar gibi duruyor Tomografide kitle imajı yok Göğüs hastalıkları uzmanı size bilgi verecektir![]() Yazının Orjinali için Lütfen www saglikdanis com adresini ziyaret ediniz![]() |
|
|
|