![]() |
Ekmeğe 'Kanser' Katkısı! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekmeğe 'Kanser' Katkısı!Konya'da fabrika ve marketten alınan un numunelerinde kanserojen etkisi olduğu için yasaklanan beyazlatıcı katkı maddesi tespit edildi ![]() Sağlık Bakanlığı'na ulaşan un analizlerinden birinde, bu maddelerden "potasyumbromat"a rastlandı ![]() ![]() Tüketiciler Birliği'nin ocak ve haziranda Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Konya İl Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'ne yaptırdığı iki analizde, katkı maddeleri çıktı ![]() ![]() 81 ilde denetim var Konuya toplum sağlığı için büyük önem arzettiği gerekçesiyle dahil olan Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, bir genelge yayınlayarak 81 il valiliğinden, denetimlerin artırılması ve analiz sonuçlarının gönderilmesini istedi ![]() ![]() ![]() Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı yetkilileri de denetimleri arttırdı ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
|