![]() |
Sağlıklı Bir Bayram Tatili İçin Öneriler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sağlıklı Bir Bayram Tatili İçin ÖnerilerDiyetisyen Seçil Kenar, Kurban Bayramı nda et miktarı tüketimine dikkat çekerek, Bayram tatili süresince doğru beslenme& konusunda şu önerilerde bulundu… - Bayram boyunca artacak olan et tüketimiyle birlikte sebze tüketiminin de artırılması gereklidir ![]() - İkram amaçlı sunulan ağır hamurlu tatlılar ve çikolatalar yerine, sütlü ve meyveli tatlıları tüketmek ve porsiyon miktarlarını az tutmak sağlıklı bir seçim olacaktır ![]() - Bayram ziyaretleri sırasında aratan çay ve kahve tüketimi aşırı miktarlarda olduğunda uykusuzluk, kalp ritim bozuklukları, mide problemlerine sebep olabilmektedir ![]() ![]() - Günde 2-2 ![]() ![]() - Sabah mutlaka güne kahvaltı edilerek başlanmalı, kahvaltı hafif ve her grup besin öğesini içerir nitelikte olmalıdır ![]() - Kurbanlık hayvanların iç organları (sakatat) kolesterol ve yağ miktarları fazla olduğunda tüketilmesi önerilmemektedir ![]() - Etlerin çok yağlı kısımları tüketilmemeli, hayvanın iç yağları yemeklere lezzet vermek amacıyla kullanılmamalıdır ![]() - Etler kavurma ve kızartma yerine buğulama, haşlama, ızgara yöntemleri kullanılarak pişirilmelidirler ![]() - diyabet hastaları, kalp ve damar hastaları, mide rahatsızlığı olanlar, hipertansiyon hastaları gibi belli bir beslenme düzeni ile takip edilen kişiler, diyetlerini bozmamaları gerekmektedir ![]() - Sağlıklı yaşamın en temel kurallarından biri olan fiziksel aktivitenin arttırılmasına bayram boyunca da dikkat edilmeli, günlük tempolu yürüyüşlere devam edilmelidir ![]() Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
|