Soru:"Boyun Düzleşmesi" |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Boyun Düzleşmesi"İyi günler doktor bey Ben kısaca kendimden bahsetmek istiyorum Yaklaşık 3 aydır bilgisayar mühendisi olarak işe başlamış bulunmaktayım 2 ay önce bir baş ağrım olmuştu kesintisiz dvm etti ve norolojik olarak incelendim mr çekimi oldu ama sonuçta gerginlik tipi baş ağrısı denildi Daha sonra şiddetli boyun ağrısı başladı bunun içinde beyin cerrahisine gittim ve boyun mr ıda çektirdim Ve boyunda düzleşme olduğu görüldü Akabinde fizik tedavi uzmanına gittim ve kas gevşetici hap ve ağrı kesici hap verdi 15 gün süreyle kullanıp gelmemi söledi Bu hapları kullanıyorum ve sıcak su torbası da kullanıyorum ama boyun ağrılarım çok şiddetlendi yüzümde gerilme ve başımda ağrılar oluyor sürekli Hergün ağrı söz konusu İşime odaklanamıyorum bütün bunlar düzleşmenin sonucunda olan belirtilermidir Endişe duyamaya başladım ağrısız günüm olmuyor Bu durumda ne yapma gerekiyor bana yardımcı olursanız sevinirim Şimdiden teşekkür ederim Prof Dr Vural KAVUNCU31 21:12:11Boyun düzleşmesi çoğunlukla kasların gerilmesi sonucu meydana geken bir bulgudur Miyofasyal ağrı sendromu denilen ağrılı bir kas hastalığında her kasta belli noktaların tetiklediği ve yayılma gösteren ağrılar olur Baş ağrısı ve yüğz ağrısına da neden olabilir Psikolojik ve fiziksel stresinn yanısıra ergonomik olmyan çalışma koşulları tetikleyebilir İlk önce çalışma koşullarınızı gözden geçirin Bilgisayar ekranına ve klavyeye doğru eğilmeyin Bu parçaların altına eğimli yükseltmeler koyarak göz koltuğunuzun arkasına dayanarak monitorun de goz seviyenize gelmesini sağlayın Dİz üstü bilgisayarlar için özel aparatları satılıyor AYrıca uyurken visko yastık (bulabilirseniz 75 dansite) kullanın Ayrıca bazı fizk tedavi eğitim sitelerinde bulabileceğiniz boyun ve sırt egzersizleri vardır Bunları uygulamaya çalışın Kendi kendinize uygulayabileceğiniz masaj aletleri var, bazıları ısıtma da sağlıyor Bütün bunlara rağöen sorun devam ediyor ise yolunda gitmeyen bir şeyler olabilir Tekrar doktora başvurunProf Dr Vural KavuncuYazının Orjinali için Lütfen www saglikdanis com adresini ziyaret ediniz![]() |
|
|
|