|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
Soru:"Hepatit Bnin Seyri, Taşıyıcılarda Tedavi Varmı? Hepatit B Taşıyıcısında Doğal Seyir Nasıldır?" |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Hepatit Bnin Seyri, Taşıyıcılarda Tedavi Varmı? Hepatit B Taşıyıcısında Doğal Seyir Nasıldır?"merhabalar BEN ÖMER KAÇAN 26 YAŞINDAYIM yapilan testlerde hepatit b taşıyıcısı olduğumu öğrendim1 kontrol alt 23 ast 24 2 kontrol alt 23 ast 243 kontrol alt 29 ast 24AFT 1 66 HBVDNA 1465HEPATİT B İLE İLGİLİ DİĞER TESTLER YAPILDI VE NORMAL ÇIKTI BEN SADECE KARACİĞER ENZİM SONUÇLARINI YAZDIM)bu sonuçlara göre gitmiş olduğum doktorum(GASTROENTEROLOJİ) bir sorun yok anacak 3 ayda bir kontrollere gelmemi söyledi size sorum altnin 29a çıkması kötümü? birde hepatit b kesin olarak ileride ciddi bir karaciğer sorunu oluştururmu yada hiç bir sorun olmadan hayatıma sağlıklı bir şekilde devam edebilirmiyim yani illa bir karaciğer problemi yaşayacakmıyım![]() ![]() NOT:İLK KONTROLE MAYIS AYINDA GİTTİM SON KONTROLE KASIMDA![]() BU SÜREÇTE BİR SORUN ÇIKMAMASI VE TEDAVİYE İHTİYAÇ DUYULMAMASI HASTALIĞIN SEYRİ BAKIMINDAN HANGİ DÜZEYDEDİRDoç Dr Yusuf AKCAN03 11:18:58hepatit b taşıyıcı takibi aşağıdaki linklerde ayrıntı ile var ALT normal sınırların >1,5 katı olunca klinik olarak tedavi düşünecek sınıra gelmiş olur hepatit b taşıyıcılarında %1 yıllık virüsten arınma hbs ag serokonversiyonu olabilir bununla birlikte ileriki dönemlerde aktif hepatit de gelişebilir bu yüzden yıllık takip yapılıyor zaten henüz taşıyıcılarda tedavi diye bir kavram yoktur sağlıcakla![]() ![]() Yazının Orjinali için Lütfen www saglikdanis com adresini ziyaret ediniz![]() |
|
|
|