Aile Hekimliği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aile HekimliğiAile Hekimliği Akut batın teshsnde çestl parametrelern kontrol grubu ile kıyaslanması ve lojstk regresyon Dr Hülya ÖZDEMİR LEYLEKKliniğimiz yenidoğan ünitesine yatırılan indirekt hiperbilirubinemili olguların değerlendirilmesi Dr Abdulkadir PIÇAKTip 2 diyabetik hastalarda kapsamlı diyabet tedavisi eğitimi ve uygulamalarının glisemik kontrolün sağlanmasına etkileri Dr Ayhan AKTAŞMeme kanserli hastalarda koruyucu cerrahi ve modifiye radikal mastektomi ; yaşam kalitesine yönelik prospektif bir analiz Dr Ayla IŞIKKadınlarda idrar kaçırma şikayetinin genel sağlık, psikososyal ve ****üel yaşam üzerindeki sonuçları Dr Ayşegül KORURİsteyerek doğum yapmış kadınlar laplansız doğum yapmış kadınların sosyodemografik özellikleri ve aile planlaması bilgi düzeylerinin karşılaştırılması Dr Belgin GÜVEN YILDIRIMHaseki eğitim ve araştırma hastanesine angina pektoris şikayeti ile başvuran genç erişkin (20-29yaş arası) hastalarda treadmill testi pozitifliği Dr Çiğdem ÇAKMAK TEKERTip 1 diabetes mellitus lu hastalarda diabetes mellitus başlangıç yaşının komplikasyon gelişme süresine etkisi Dr Ebru ONUKER BAŞARANçocuklarda yaş gruplarına ve cinslerine göre anemi ve demir eksikliği anemisi sıklığının incelenmesi Dr Ebru ÇAKIR ERENİmplanon® kullanıcılarının memnuniyet durumları ve karşılaştıkları yan etkiler Dr Ebru ORHANTravaydaki gebelerin hemogram, demir, total demir bağlama kapasitesi, ferritin, b12 vitamini ve folik asit değerleri ile kordon kanı değerlerinin karşılaştırılmasıDr Ebru SİPAHİ ÖZDEMİRAkut solunum sıkıntılı hastalarda brain natriüretik peptit düzeyi Dr Erdal ÖZHipoaktif ve hiperaktif tiroid nodüllerinde postoperatif patoloji ve ince iğne aspirasyon biyopsisinin değerlendirilmesi Dr Erdoğan ASLANHastanemiz gebe polikliniğine başvuran gebelerde normal doğum ve sezaryen tercihi ve nedenleri ile ilgili anket çalışması Dr Erdoğan BEKTAŞRahim içi araç kullanan kadinlar ve rahim içi araç kullanmayan kadinlarin servikal kültür sonuçlarinin değerlendirilmesi Dr Eyyüb YILMAZ1 yıl içinde haseki eğitim ve araştırma hastanesi dahiliye kliniklerinde yatan diabetik hastalarda anemi Dr F Feray TÜRKASLANBakırköy dr sadi konuk eğitim ve araştırma hastanesinde çalışan tıpta uzmanlık öğrencilerinde depresyon ve anksiyete sıklığının saptanması ve sosyodemografik faktörlerin araştırılmasıDr Fatma Esra ÜNALÜst gastrointestinal sistem kanamalı hastaların genel değerlendirilmesi Dr Ferhat KARADAĞDr lütfi kırdar kartal eğitim araştırma hastanesi gebe polikliniğine başvuran gebelerde anemi prevalansı ve etyolojisiDr Fulya BAYER PEHLİVANOĞLUPediatri kliniğine başvuran annelerin çocuklarda antibiyotik kullanımı konusundaki bilgi ve tutumlarının araştırılması Dr Funda KOÇ TÜRKOĞLUAkut miyokard infarktüslü hastalarda ortalama trombosit hacmi ve kanama zamanının değerlendirilmesiDr Füsun GÜNEŞDOĞDU AKPINARÇocuk oto güvenlik koltuğu kullanımı hakkında anne-babaların bilgi düzeylerinin ölçülmesi Dr Gülbaran ESİNServiks biopsilerinde p16 ve ki67 ekspresyonunun ayırıcı tanıdaki yeri Dr Gülbin ÖZÜYAR ORANEmziren annelerin emzirme ile ilgili bilgi, uygulama ve davranışlarının değerlendirilmesi Dr Güler ŞAHİNFebril konvulsiyon geçiren çocukların ailelerinin bilgi tutum ve davranışları Dr Gülderen CECELİSık tekrarlayan enfeksiyonla başvuran 1-6 yaş grubu çocuklarda immünglobulin a eksikliği Dr Hakan SARIKAYAKanserli hastalarla kolesterol düşüklüğü arasında sebep sonuç ilişkisi Dr Hasan KARLIBAŞGenetik sonogram öncesi ve sonrasında yüksek riskli ve düşük riskli gebelerin anksiyete skorlarının karşılaştırılması Dr Hatice Nihan DEMİRRamazan ayında tip 2 dm hastalarının yeme alışkanlıkları ve karakteristik özellikleri Dr Hilal TOKELHaydarpaşa numune eğİtİm ve araştirma hastanesİ dahİlİye ve pedİatrİ klİnİklerİnde 2005 ve 2006 yillarinda mantar İntoksİkasyonu ön tanisiyla yatirilan hastalarin retrospektİf değerlendİrİlmesİ Dr Hüseyin ÇETİNİnsülin başlanan diabetik hastalarda anksiyete ve depresyon düzeyinin belirlenmesi Dr İbrahim CAMCIİkili testin bileşeni olarak ilk trimesterde bakılan, papp-a değeri ile gebelik prognozu belirlenebilir ![]() mi ?Dr İlyas AFACANPeriton diyalizi hastalarında saptanan peritonitlerde kültür sonuçları ile peritoneal lökosit sayısı ve klinik sonuçların ilişkisi Dr Kazım ALTAŞPnömoni tanısıyla hastaneye yatırılan 0-2 yaş arası çocuklarda serum çinko düzeyi Dr Mehmet HALİS TANRIVERDİPrimer ve sekonder abdominal tüberkülozlu hastaların çeşitli parametreler eşliğinde değerlendirilmesi Dr Mehmet VAPURKronik hepatit c hastalarında pegile interferon alfa-ribavirin kombinasyon tedavisinin tiroid fonksiyonları, tiroid otoimmunitesi üzerine etkileri Dr Mehmet VATANSEVERDiyabetes mellituslu hastalarda, hastalığın süresi, hastaların öğrenim düzeyi, diyabetik ayakla ilgili eğitim alma durumu, metabolik değerlerin, diyabetik ayak gelişim riski ve diyabetik ayakdan koruyucu davranış modelleri geliştirmeye etkileri Dr Mehtap GÖÇİnsülin tedavisi başlanan diabet hastalarında kilo değişimi ve bunu etkileyen parametrelerin irdelenmesi Dr Melike DEMİRELMeme kanseri nedeniyle opere olan hastalarda meme koruyucu cerrahi veya radikal mastektomi kararını etkileyen faktörler ve cerrahi türünün hasta üzerindeki etkileri Dr Meral CANTAY GARİPKalp yetersizliği olan ve ventriküler taşiaritmi saptanan hastalarda statin kullanımının elektroKronik Hastalığı Olan Çocukların Annelerinin Sosyodemografik Özellikleri Depresyon, Anksiyete, Problem Çözme Yeteneği ve Yaşam Kaliteleri Açısından Değerlendirilmesifizyolojik parametreler üzerine etkisi Dr Münciye TUNA AKSUDr lütfi kırdar kartal eğitim araştırma hastanesi gebe polikliniğine başvuran gebelerde hepatit-b seroprevalansıDr Murat BEKTAŞHipertansiyon hastalarında antihipertansif ilaç değişimleri, bu değişimlerin nedenleri ve ilaç değişimleri ile hedef tedavi değerlerine ulaşma oranlarının incelenmesiDr Mürsel KAYA KALANNormal doğum ve sezaryen doğum uygulanan olguların postpartum komplikasyonlar yönünden karşılaştırılması Dr Neslihan GÜLŞişli etfal eğitim araştırma hastanesi polikliniklerine başvuran hastalarla yapılan anket çalışması ile hasta-hekim iletişiminin incelenmesi Dr Onur ÖZERPasif sigara içimi postmenopozal osteoporoz için bir risk faktörü müdür ? Dr Osman ALTUNBAYRAKHepatosteatoz tanısı konan olgularda biyokimyasal değişiklikler ve tiroid fonksiyon testlerinin ilişkisi Dr Özkan VURALGebelerde HBs Ag ve Anti- HCV seroprevalansı Dr Özlem KAYNAKGÖZ ÖZGÜLTip 2 diabetes mellituslu hastalarda kendi kendine kan glukozu ölçüm sıklığı ile hemoglobina1c arasındaki ilişki Dr Pelin AYALPAkut bronşiolit ön tanısı ile yatarak tedavi gören hastaların retrospektif olarak incelenmesiDr Rana ÖZKÖSES B göztepe eğitim ve araştırma hastanesi endoskopi ünitesinde yapılmış olan beş yıllık kolonoskopi uygulamalarının endikasyon ve sonuç ilişkisinin değerlendirilmesiDr Saffet ERCANGebelerde tiroid hormon düzeyi ve antikorlarının gebelik sürecine ve bebeğin mztabolik parametrelerine etkisi Dr Sedakat GÜNSERENGlisemik kontrolün diabetik kardiovasküler otonom nöropati üzerine etkisi Dr Selçuk TURANTaksim eğitim ve araştırma hastanesi sağlık personelinin yaşam kalitesinin araştırılması Dr Sema KOLTARLAŞişli etfal eğitim ve araştırma hastanesinde uzmanlık eğitimi gören hekimlerin mesleki risklerinin irdelenmesiDr Serhan GÖKHANEv kazası nedeniyle hastaneye başvuran hastaların sosyodermografik özellikleri ve kazaya maruziyetlerini kolaylaştıran çeşitli risk faktörlerinin değerlendirilmesi Dr Süleyman YILDIRIMSigara alışkanlığının tip 2 diabetiklerde diabet tedavi seyri üzerine etkilerinin irdelenmesi Dr Ünsal DURUPINARAcil dahiliye polikliniğine başvuran hipertansif hastalarda spot idrarda mikroalbuminüri düzeyi incelenmesi Dr Yeliz KEÇELİ SERİNSÖZİstenmeyen gebeliklerin sonlandırılması öncesinde verilen eğitimin anksiyete düzeyine etkisi Dr Yücel ÇELİKLevonorgestrel salgılayan rahim içi sistem (mirena®) uygulanan kadınlarda 1 yıldan sonraki memnuniyet ve devamlılık durumuDr Özgür GÜLDEM ÖNCÜAnkara dışkapı çocuk hastalıkları eğitim ve araştırma hastanesi çocuk acil servisine ekim 2006 ekim 2007 tarihleri arasında başvuran zehirlenme vakalarının demografik özelliklerinin incelenmesi Dr Işıl ŞENELHemodiyaliz hastalarının yeti yitimi, anksiyete ve depresyon yönünden değerlendirilmesi Dr Şehriban YETİŞKİNGebelikte servİkovagİnal sİtolojİk değİşİklİklerİn değerlendİrİlmesİ Dr Mustafa AKSUDemir eksikliği anemisi olan kadın hastalarda oral demir tedavisinin etkinliğinin değerlendirilmesiDr Serap YAVUZ GÜLERTANAkut bronşiolit tanısıyla kliniğimize yatırılan 0- 24 ay arası çocuklarda rsv enfeksiyonlarının sıklığı ve klinik özellikleri Dr Seçil ARICAFenotip ve genotipleri ile metabolik sendrom laboratuvar ölçütleri bulunduran hipertansif hastalardaki glukoz toleransının incelenmesi Dr Hasan YILMAZ2000-2005 yılları arasında istanbul eğitim ve araştırma hastanesi servikal smear tarama sonuçlarımız Dr Tülin TURANLI BOZKURTTip II diabetik hastalarda sol ventrikül hipertofisi ile inflamasyon ve albüminüri arasindaki ilişki Dr Faruk Soner UZUNAntihipertansif ilaç kullanan hastalarda diyet bilincinin 24 saatlik idrarda sodyum atılımı ile kontrolü Dr Emel Banu ELMACIAkut koroner sendromlu hastalarda risk değerlendirilmesi ve prognoz tayininde bnp nin yeri ve önemi Dr Saide Eda CEBECİPostmenopozal kadınlarda osteoporoz prevelansı ve risk faktörleriyle ilişkisi Dr Nermin Ayşim KAHVECİRomatoid artritli hastalarda tedavi uyumunu etkileyen faktörlerin belirlenmesi ve uyum artırma önerileri Dr Murat TEKİNHastanemizde doğan sga bebek sıklığını etkileyen sosyodemografik risk faktörleri Dr Berrin ESERŞişli etfal eğitim ve araştırma hastanesi aile planlaması eğitim ve uygulama merkezi hizmetlerinin değerlendirilmesi Dr Ahmet KOLSUZTip 2 diyabet hastalarında kan lipid düzeylerinin hba1c ve obezite ile ilişkisi Dr Ebru ÖZDOĞANÜriner infeksiyonlarda *etken mikroorganizmalar *ve *antibiyotik duyarlılıklarındaki *değişiklikler Dr Ahmet KARA5-15 yaş arası astım bronşiyaleli çocukların sosyodemografik özellikleri ve risk faktörleri Dr Nurgül ÖNDER2006 ? 2007 yillari arasinda çocuk acİl ünİtesİne febrİl konvülsİyon tanisiyla başvuran 5 ay ? 5 yaş arasindakİ çocuklarin retrospektİf olarak İncelenmesİ Dr Berkant ÖZTÜRKİnsulin kullanan tip 1 diabetik hastalar ile oral antidiabetik kullanan tip2 diyabetik hastaları karşılaştırılarak,insulin kullanımının depresyon için ek bir risk faktörü olup olmadığının araştırılması Dr Sibel GÜRSOYHipertiroidili kadın hastalarda vitamin e düzeyleri Dr Eda ÇELİK GÜZELTip 2 diabetes mellituslu hastalarda anksiyete depresyon oranı, seviyesi, etki eden hastalık özellıklerı ve sosyodemografik özellıklere göre farklılıkları Dr Serpil USKomplikasyonsuz tip 2 diyabetes mellitus'lu hastalarda insulin ve oral anti diyabetikler ile tedavinin depresyona etkisi Dr Necmi BALKANGebelerde gestasyonel diabetes mellitus taramasında bozulmuş açlık glukozunun değerlendirilmesi Dr Hakan KAYABozulmuş açlık glikozunda metabolik sendrom prevalansı Dr Metin KORKMAZRomatoid artritli hastalarda insülin direnci ve lipid metabolizma bozuklukları Dr Serkan TURŞAKPremenopozal ve postmenopozal kadınlarda depresyon prevalansı ve risk faktörleri Dr İbrahim Halil İNTEPEHastanemiz antenatal polikliniğine başvuran eski sezaryenli gebelerin demografik özellikleri ve ilk sezaryen endikasyonlarının değerlendirilmesi Dr Derya SIKARKronik hastalığı nedeniyle devamlı takip edilmekte olan çocukların annelerinin sosyodemografik özellikleri ve annelerin depresyon prevalansı Dr Hasan ÇIĞRIKÇI1-5 Yaş arası çocukların persantillerine ailenin sosyoekonomik düzeyinin ve annenin beslenme konusundaki bilgisinin etkisi Dr Ülker ÖNCÜHaseki eğitim ve araştirma hastanesi iç hastaliklari nefroloji polikliniğinde takip edilen aşikar nefropatili tip 2 diyabetik hastalarda renal prognozun göstergeleri Dr Olcay Bengi BOZKURTHepatosteatoz tanısı konan olgularda biyokimyasal değişiklikler ve tiroid fonksiyon testlerinin ilişkisi Dr Özkan VURALKonjestif kalp yetersizliğinde karaciğer fonksiyon testlerindeki değişiklikler mortalite ve hastanede kalış süresine etkisi Dr Tuna TUTKUNGebelikte servikovaginal sitolojik değişikliklerin değerlendirilmesi Dr Mustafa AKSURahim içi araç kullanan kadınlar ve rahim içi araç kullanmayan kadınların servikal kültür sonuçlarının değerlendirilmesi Dr Eyyüb YILMAZDemir eksikliği anemisi olan kadın hastalarda oral demir tedavisinin etkinliğinin değerlendirilmesi Dr Serap YAVUZ GÜLERTANSigara alışkanlığının tip 2 diabetiklerde diabet tedavi seyri üzerine etkilerinin irdelenmesi Dr Ünsal DURUPINARİmplanon® kullanıcılarının memnuniyet durumları ve karşılaştıkları yan etkiler Dr Ebru ORHANKocaeli-derince bölgesinde hipertansiyondan haberdar olma, ipertansiyon prevelansı ve hipertansif hastaların, sosyo-demografik özellikler ile ilişkisi Dr Ahmet SARIIŞIKKronik böbrek yetmezliği hastalarında etyolojik değerlendirme Dr Betül BATTALOĞLUAnnelerin ateş ve ateşli havale ile ilgili bilgi düzeyleri Dr Yeşim ALTINKALEM DALKIRANÇocukluk çağı tonsillofarenjiti tanı ve tedavisinde semptom, bulgu ve kültür ilişkisinin saptanmasıDr Hasan Murat ALBAYRAKPolikistik over sendromlu kadınlarda insülin direnci ve antropometrik ölçümlerDr Seyra MEMİLİTip 2 diabetes mellitus'lu hastalarda tedavi şekline ve hastalık süresine göre depresyon ve anksiyete Dr Handan TURHANBeah sağlam çocuk polikliniğine başvuran 0-1 yaş bebeği olan annelerde depresyon taraması ve depresyonda etkili risk faktörlerini belirleme Dr Nurcihan AYDEMİRAkut bronşiolitli süt çocuklarında sosyoekonomik durum değerlendirmesi Dr Sıdıka TURANAkut miyokard infarktüsü geçirenlerde ötiroid hasta sendromu sıklığının araştırılması Dr İbrahim ELİKTiroid nodüllerinde ince iğne aspirasyonunun değeri Dr Çağrı DOĞANDirençli hipertansiyonun vücut kitle indeksi ile ilişkisi Dr Fahri KARAMAHMUTOĞLUMenstrüel regülasyon sonrası seçilen kontraseptif yöntemin bir yıl sonraki devamlılığı Dr Rabia AĞAN SENGERBronşiolitle başvuran 0-12 aylık bebeklerin annelerinin anne sütü kullanım bilincinin değerlendirilmesi Dr Hanife KESKİNÇocuklarda tekrarlayan üriner sistem enfeksiyonlarında büyüme ve gelişme geriliğinin değerlendirilmesi Dr Saniye BULUTPostpartum depresyon prevalansı ve sosyodemografik risk faktörleri Dr Tijen İ ERENMiyokard infarktüslü hastalarda trombosit sayısı ve ortalama trombosit hacminin değerlendirilmesi Dr Hakan KÜÇÜKŞişli etfal eğitim ve araştırma hastanesi'nde çalışan kadın sağlık personelinin serviks kanserine ilişkin bilgi düzeyinin ve farkındalığının araştırılması Dr Ali Galip DÖNMEZ60 Yaş ve üstü geriatrik hastalarda tip II diabetes mellitus ve depresyon ilişkisi Dr Tuncay ÇELİKER6 Ay-24 ay arasındaki çocuklarda aşılanma oranları ve ailelerin sosyodemografik verileri Dr Yavuz MENGÜÇDiabetik ve non-diabetik hastalarda demansı etkileyen faktörlerle birlikte mini-mental test skorlarının karşılaştırılması Dr Kazım Önder YILDIRIMMetabolik sendromlu hastalarda diabetes mellitus, mikroalbüminüri ve bel çevresi ilişkisi Dr Muhammet GAZİGebelerdeki aneminintürkiye'deki yöresel dağılımı Dr Elif AKÇAHaydarpaşa numune eğitim ve araştırma hastanesi çocuk sağlığı ve hastalıkları kliniğinde mayıs 2002-mayıs2007 tarihleri arasında takip edilen akut bakteriyel menenjit olgularının akut komplikasyon gelişimi açısından değerlendirilmesi Dr Nurhan CEVİZ OZANTÜRKDiabetik nefropatili hastalarda sistolik arter basıncı anemi,hba1c,eğitim düzey ilişkisiDr Ahmet SEÇKİNObez olgularda obezite ile karaciğer fonksiyon testleri arasindaki korelasyonun incelenmesiDr Armağan UYSAL Çocukluk çağı üriner sistem enfeksiyonlarına etken olan mikroorganizmalarin ve antibiyotik duyarlılık durumlarının araştırılması Dr Atakan TORUN Hiporaktif Tiroid nodüllerinde ince iğne aspirasyon biopsisinin tanısal değeri ![]() Dr Bayça TAŞKARAŞişli Etfal Eğitim ve Araştirma Hastanesi aşi merkezi ve yenidoğan izleme ünitesine başvuran annelerin anne sütü konulu eğitiminin etkinliğinin incelenmesi Dr Bilge ATLASAkut pelvik ağrı nedeni ile haydarpaşa numune eğitim ve araştirma hastanesi kadın hastaliklari ve doğum servisinde 2000?2005 döneminde yatan hastalarin yaş, etyoloji, yatiş süresi, uygulanan tedavi ve sonuçları açısından değerlendirilmesi ![]() Dr Cem YENİCESU Mastalji, yaşam kalitesi ve depresyon Dr Diler GÜLER Gebelerde hepatit b seroprevalansi Dr Ebru SAVECİ Tip 2 diabetik hastaların böbrek fonksiyonlarının değerlendirilmesinde serum sistatin c, b2 mikroglobulin, kreatinin değerlerinin karşılaştırılması Dr Fatma AKSAK PENTİKAEİNENPostmenopozdaki kadınlarda düşük dozlu hormon replasman tedavisi ve raloksifenin kan biyokimyasi ve kupperman indeksi üzerine etkileri Dr Nazike AYDOĞDU Çocuk sağlığı ve hastalıkları kliniğinde 2004 yılı içinde yatan hastaların retrospektif olarak taranması ![]() Dr Sabri MOĞULTAY***** olayı sonrasında mağdurlarda görülen psikiyatrik bozukluklar Dr Tibet ERGÜNEŞBipolar bozukluğu olan ve bipolar bozukluğu olmayan olgularda metabolik sendrom sıklık ve parametrelerinin karşılaştırılması Dr Zeynep D ÇENET AKŞUNBakırköy bölgesi bir ilköğretim okulu öğrencilerinde idrar iyot atılımı ve guatr pre valansı Dr Mehmet B BARUTÇUGİL Diyabetik Hastaların diyabetik ayak ile ilgili tutumlarının irdeelenmesi ve HBAIC'nin Diyabetik Ayak ile ilişkisi Dr Ayten GÜNER Çocuklarda demir eksikliği tarama testi olarak eritrosit indekslerinden RDW ve MCV'nin irdelenmesi Dr Evren AKGÜNE Gebelerde üçlü tarama testinin duyarlılığının değerlendirilmesi Dr Nevin MUTLU YILMAZŞ E E A H hipertansiyon polikliniğine ocak-aralık 2004 tarihleriarasında başvuran hastaların hedef organ hasarları açısından retrospektif incelenmesi Dr Orhan ÇINARObezlerde plazma lipid düzeyleri ile antropometrik ölçümler arasındaki ilişkinin incelenmesi Dr Ali ATARHaseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi kadın hastalıkları ve doğum kliniğinde iki yıllık sürede sezaryen doğumların değerlendirilmesi Dr Firdevs ule KARABeş ay ? beş yaş arasindaki çocuklarda febril konvülsiyon ile demir eksikliği anemisi arasindaki ilişkinin araştırılması ![]() Dr Burhan AKGÜN*****ilin allerjisi öyküsü olmayan hastane hemşirelerinde *****ilin duyarliliğının araştırılması ![]() Dr Ali Osman ÖZTÜRKÜreme çağındaki kadınların amenoreye bakışı ve amenore yapan doğum kontrol yöntemleri hakkındaki bilgi ve tutumları ![]() Dr Filiz BAŞARANERKliniğimiz yenidoğan ünitesine yatırılan indirekt hiperbilirubinemili olguların değerlendirilmesi ![]() Dr Ayşenur KAVLUTotal histerektomili kadınların benzer yas grubundaki histerektomi olmayan kadinlarla cinsel işlevler açısından karşılastırılması ![]() Dr Alper KIZILTEPEAsistan doktorlarda burnout sendromu ![]() Dr Mustafa ÖZÇINAR0-6 Ay arasi bebeği olan annelerin kontrasepsiyon yöntemi olarak laktasyonel amenore metoduna ilişkin bilgi düzeyinin değerlendirilmesi Dr Sema AYAZOĞLUDiyabetik vakalarda nefropatinin erken tanı ve takibinde kullanılan idrarda mikroalbümin ve albümin kreatinin oranı ile venöz kanda b2 mikroglobulin düzeyleri arasındaki korelasyonunun araştırılması ![]() Dr Malik AKÇAYHipotiroidili ve hipertiroidili hastalarda HbA1c düzeyi ![]() Dr Volkan SİNANFertil çağdaki kadınlarda kontraseptif yöntemler ve anemi ilişkisi ![]() Dr Nejda KARAGÜZELÇocuk polikliniğimize müracaat eden 3-36 ay çocuklarda nutrisyonel rikets sıklığı ve bulgularin yorumu ![]() Dr Filiz SAVAŞ GÖKERGöğüs ağrısı şikayetiyle acil servise başvuran hastaların ck-mb ve troponin-t enzim seviyelerinin karşılaştırılması ![]() Dr Cenk AYDINÇERHipertansiyon ve lipid polikliniğine başvuran tip 2 diyabetik-hipertansif hastaların tedavi hedefleri açısından retrospektif incelenmesi ![]() Dr Yalçım ÖZTÜRKAvrupa yakası posta işleme başmüdürlüğünde çalışan posta dağıtıcısı ve memurlarda metabolik sendrom prevalansının değerlendirilmesi ![]() Dr Yalçın HACIOĞLUBebekleri 0-2 yaş arasında olan bir grup annenin emzirmeye ilişkin inanç ve tutumları ![]() Dr Fahrettin TANIRAkut üst gastrointestinal sistem kanamalarında endoskopik tedavinin yeri Dr Ferda GÜNDOĞANDiyabet polikliniğinde izlenen hastalarda kardiyovasküler mortalite ve morbidite oranlarinin risk faktörleri ile ilişkisinin değerlendirilmesi Dr Cüneyt ARDIÇHipertansiyon ve lipid polikliniğine başvuran hastalarda metabolik sendromun hedef organ hasarlarına etkisinin incelenmesi Dr Yıldıray DEMİRCİHipertansif hastalarda hedef tedavi değerlerine ulaşma oranlarının incelenmesi Dr Onur ÜSTÜNTip 2 diabetes mellituslu hastalarda eritrosit sayısı, hematokrit, hemoglobin, ortalama eritrosit hacmi, ortalama eritrosit hemoglobin değerlerinin başlangıç halinde (incipient) diyabetik nefropati ile ilişkisi ![]() Dr Ayhan BERBERKaynak:istanbulsaglik gov tr |
|
|
|