Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
soruprimer sklerozan kolanjit

Soru:"Primer Sklerozan Kolanjit"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Primer Sklerozan Kolanjit"

hocam öncelikle saygılarımı sunuyorum hocam 2006 yılında bana ankara üniversitesinde primer sklerozan kolanjit tanısı koyuldu ve stent taktılar 2 yıl dır stent duruyor tıkanmadı hocam sizden ricam bana bu hastalığı halk diliyle anlatırsanız çok sevinirim ortalama yaşam sürem bu tedavinin sonu var mı psikolojim allak bullak hocam ne olur yardımcı olun ben daha 22 yaşındayım erkek

DoçDr Yusuf AKCAN

2909 07:38:13

primer sklerozan kolanjitde vücudun savunma sistemi safra yollarına saldırır ve fibröz doku gelişimine yolaçar bu fibroz doku gelişimi yer yer daralmalarve daralmalara bağlı genişlemeler yapar yıllar içinde fibröz doku gelişimi safra akımını tamamen bozabilir bu durumda karaciğer yetmezliğe girebilir vekaraciğer nakli ile tedavi olurkaraciğer nakline gidiş süresini uzatmak için, kısa segment dominant baskın darlığı olan vakalarda stent ile safra akışının sağlanması ve yüksek doz ursodeksikolik asit ilaç kullanımı yapılırYaşam süresi biçmek doğru değil zira karaciğer nakil gerektirme aşaması uzun bir süre alabilir nakilden sonrada artık onyıllarılı yaşamlardan bahsediliyor doktorlarınız takiplerine uyun ve enfeksiyon ateş titreme gelişmeler olursa vakit geçirmeden kontrole gidin size düşen bunlar sağlıcakla

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com