Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları

Soru:"Hipogammaglobulinemia Ve Sprue, Cvid Common Variable İmmune Defieciency"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Hipogammaglobulinemia Ve Sprue, Cvid Common Variable İmmune Defieciency"

Ben Common veriable ımmun defıcıency hastasıyım bu hastakığa bağlı olarak ince bağırsağımdan biopsi alında ve sonuç gluten entropatisiyle uyumlu metaryel olarak çıktı7 ay glutensiz diyetle devam ettim daha sonra hocamız aslında bunun supphu olduğunu ve diyeti bırakmamı söyledi fakat ısal şikayetim yinede var yani sindirimle alakalı problemim devam ediyorbronşektazi rahatsızlığımdan dolayı doktara gidince antibiotik veriyor kullandığım zaman şayet direnç oluşmazsa hem isalim duruyor hemde balgam sorunum kalmıyor ama antibiotik bittikten sonra şikayetler yine başlıyor devamlı antibiotik kullanmamı tavsiye etmiyorlar martından itibaren 3 hafta da bir İVİG ve BACTRM alıyorumiyi geliyor önerilerinizi alabilir miyim?(VAN da ikamet ettiğim için immunoloji olmadığından hemotoloji ve gastroya gidebiliyorum ama bu sitedede immunoloji doktoru yok)

DoçDr Yusuf AKCAN

21 20:59:59

CVID olanlarda aylık veya 2 haftalık İVİG ve infeksiyon gelişmesi durumunda antibiyotik kullanımı dediğiniz gibi esas tedavidir proflaktik antibiyotik kullanımı önerilmez zira mantar süperenfeksiyonu olabilir kanda immunglobulin süzeyi belli bir seviyede tutulmalıdır kronik akciğer infeksiyonu olanlarda bu seviye biraz daha yüksektir CVID de %20 oranında diğer otoimmun hastalıklar ve lenfoproliferatif hastalıkların eşlik etmesi söz konusu olabilir takiplerde doktorlarınız bunlara dikkat edecektirIVIG dozu ile bilgi: Ig may be administered intravenously or subcutaneously Solutions of 3-12% intravenous immunoglobulin (IVIG) can be used on a regular basis to maintain a trough level of 400-500 mg/dL in *****s A dose of 400-600 mg/kg every 2-4 weeks is usually required In patients with structural lung damage, a trough level of 700-800 mg/dL is required

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com