07-25-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Hbv Dna, Karaciğer Sirozu, Portal Hipetansiyon"
Hocam, hayırlı günler Yaklaşan Ramazan Bayramınızı şimdiden kutlar,hayırlara vesile olmasını dilerim
adım Recep özer ,46 yaşındayım, 4 yıldır Kr, HBV hastasıyım 2 yıldan bu yana doktorumuzun tavsiyesine göre zeffiix kullanıyorm periyodik olarak kontrollerime gidiyorum son yapılan HBVDNA sonucunda "saptamamaz" şeklinde sonuç çıkmıştır Bunun çok iyi olduğunu kullandığım ilacın etkisini gösterdiğini söylediler Ancak,ilacı kullanmaya 2 yıl daha devam etmem için ilaç raporu hazırlandı Hocam ,Bu ilaç raporunda tanı olarak şöyle yazıyordu "HBV infeksiyon+Karaciger sirozu+Portal hipertansiyon, evet ben bu tanıya biraz takıntı yaptım hocam ayrıntılı bilgi verebilirmisiniz çok memnun olurum Teşekkür ederim efendim
Doç Dr Yusuf AKCAN
04 13:54:20
siroz 3 evredir child A, Child B ve Chid CChild A ilk evre bu evrede takip ve tedaviler devam eder Child B orta evrede karaciğer nakline hazır olmak açısından listelere başvurulur Child C de karaciğer nakli için harekete geçilmelidir bu evreler nereden anlaşılır Child-Pugh Skorlamasıburayı kullanabilirsiniz ancak gerçekte ilaç raporu için standart bir rapor olmasın sizinki yani gerçekten siroz varmı onu doktorunuza sormalısınız sağlıcakla
Yazının Orjinali için Lütfen www saglikdanis com adresini ziyaret ediniz
|
|
|