Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sorubacak ve ayak içinde yanma ve uyuşma

Soru:"Bacak Ve Ayak İçinde Yanma Ve Uyuşma"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Bacak Ve Ayak İçinde Yanma Ve Uyuşma"

selam hocam ben 29 yaşındayım 11 yıldır şöförüm 182 boyunda 96 kilodayım benim 3 ay önce sol bacagımın içinden sanki sıçak birşey dizime dogru akıyordu zamanla kaval kemigimin arkasındaki kasakadar indi ve 15 gündür onlardan hariç ayak tabanımınve parmaklarımın içindede sıcaklık oluyor bazen bu yanmaların ardında hafif uyuşmalarda meydana gelebiliyor bacagımda kızarma kabarma veya herhangibi bir degişiklik de göremiyorum şuanda sanki dizime güneş vuruyorda yakıyor gibi oldu bunun sebebi nedir acaba bir fikriniz varmı kolaygelsin
DoçDr M Akif BUYUKBESE

02 05:00:14

Yakinmalar bir sinir veya toplardamar probleminde gorduklerimize uyuyor hareketsizlik, fazla kilolar toplardamarlarda genisleme, o damarlarad dolasimin yavaslamasi, yer yer kanin yavas akmasi ve flebit veya trombflebit dedimiz durumu ortaya cikariyor aile oykusu bunu kolaylastiriyr Her ne kadar bacakta sis kizariklik agri bazen ates olabilse de kimi kez derin damarlarda basladigindan anilan belirtiler cok daha gec ortayacikiyor Ortaya koyabimek icin yani tanisal anlamda dopler ultrason ile ayak damarlari inceleniyor teshis dogrulanirsa ek hastalik olup olmadigi arastirilmalidir Bu arad fazla kilolarin verilmesi, siki giysilerin yerine dar olamyanlarin tercihi teorik olarak kismi rahatlamalar saglar Damar cerrahlarinin da degerlendirmesi yararli olurIkinci olasilik noropatidir Bu ilgili sinirin omurgadan ciktigi yerde sikismasi anlaminda olabildigi gibi genel olarak ayak sinirlerinin otoimmun diye adlandidigimiz gunun birinde calisma bozuklugu da olabilir Ilkinde MR tetkiki gerekir ancak noroloji uzmaninin seviye tespiti icin muayenesi uygun olur ikincisinde sinir grafisi cekilebilir ve sinir iletme hizlarina bakilabilirTum bunlara norolog muayene sonrasi karar verecektir Tetkike EMG diyoruz sinirin kendi hastaligi cogu kez iki tarafli olur ve diyabette de gorulebilmektedir Aclik sekeri 100un uzerinde ise seke yukleme testi de yararli olabilir Bazen diyabet once ayak sinirlerinde uyusma, karincalanma, yanma gibi degisik duyu algilamalari ile karsimiza cikiyorGecmis olsun

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com