Soru:"Akut Hepatit B" |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Akut Hepatit B"iyi günler hocam 1aydır akut hepatit b teşhisi kondu 15 gün evde istirahat ettim ast alt 2500 lerde haftaba bir düzenli olarak gerekli testleri yapıyorum 3 hafta boyunca değerler hızla düştü 3 hafta ast 239 slt 49 bununla birlikte diğer değerlerde hemen hemen normale yakın fakat 4 hafta baş dönmesi bulantı yorgunluk tekrar başladı 2 gün sürdü testleri tekrar yaptırdım ast 1539 alt 820 lere çıktı hocam bu ne anlama geliyor nedeni ne olabilir ast ve alt nin birden yükselmesi teşekkürler Doç Dr Yusuf AKCAN12 11 01:19:00Akut Hepatit B olduğunuza dair Anti- HBc IgM pozitifliği görüldü mü? bu görülmüş olması gerekir ![]() bununla birlikte daha önceden kronik hepatit B olan hastalardada bazı araya giren infeksiyonlar, toksik veya kimyasal maddeler ilaç gibi, karaciğer iltihaplanmasında alevlenme yapabilir bu esnada anti HBc IgM pozitif bulıunabilir buda bazen yanlışlıkla akut hepatit B zannedilmesine yol açabilir![]() ancak sizde daha önceden biline bir durum olmadığına göre 6 ay içerisinde enzimlerin normale düşmesi beklenecektir sonra devam edecek olursa kronik hepatit b kabul edilir ve ona göre tedavi başlanır![]() bu süreye kadar iyi beslenme , *****den uzak durma, istirahat gerklidir çalışıyorsanız sağlık raporu almanız uygun olacaktır dinlenmek açısından![]() geçmiş olsun ![]() ![]() Yazının Orjinali için Lütfen www saglikdanis com adresini ziyaret ediniz![]() |
|
|
|