![]() |
Soğuğa Karşı Dut Herlesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soğuğa Karşı Dut HerlesiDut pekmezinden yapılan ve sıcak olarak tüketilen herlenin soğuğa karşı vücut direncini artırıcı özelliğinden dolayı kış mevsiminde tüketilmesinin insan sağlığı açısından önemli olduğu bildirildi ![]() Gümüşhane'de özel bir firma tarafından bu yıl ilk kez üretilen ve işletmeci Yusuf Büyükbayraktar tarafından vatandaşların beğenisine sunulan dut herlesine özellikle çevre illerden gelenlerin büyük ilgi gösterdikleri belirtildi ![]() İşletmeci Yusuf Büyükbayraktar, herle kültürünün evlerde yıllarca yapıldığını belirterek Ticari manada ilk kez biz sunduk ![]() ![]() ![]() ![]() Dut herlesinin yapılışı hakkında da bilgi veren işletmeci Büyükbayraktar, dut pestili şırasının kaynatılarak içine bal, süt, un ve su ilave edilip yarı akışkan bir halde hazırlandığını belirterek Soğuğa karşı vücut direncini artırıcı özelliğe sahiptir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Büyükbayraktar, ikram edilirken üzerine fındık ezmesi konulduğunu da sözlerine ekledi ![]() Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
|