Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
nuzu, ölçtünüz

Eq Nuzu Ölçtünüz Mü?

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eq Nuzu Ölçtünüz Mü?

Duygusal zekanızın ne dunumda olduğunu bilmek istiyorsanız bu test tam size göre Yapacağınız şey çok basit Aşağıdaki cümlelere puan vermeniz yeterli[/b]Duygusal zekanızın ne dunumda olduğunu bilmek istiyorsanız bu test tam size göre Yapacağınız şey çok basit Aşağıdaki cümlelere puan vermeniz yeterli Her cümlede yer alan düşünceye aşağıdaki kutuda yer alan numaralarla puan verebilirsiniz Önce 1,3,45 ve 8 numaralı sorulara verdiğiniz puanlan toplayın Bu puandan 2, 6, 7, 9 ve 10 numaralı sorular sonucunda elde ettiğiniz puanı çıkarın

1 - Ne hissettiğimi çok iyi biliyorum
2-Duygularımı hiçbir zaman tam olarak diğer insanlara tarif edemiyorum
3-Ruhsal durumumun değiştiğinin her zaman farkındayım
4-Duygusal durumlarda vücudumdaki değişiklikleri fark ediyorum
5-Eğer sinirlenmeye ve kızmaya başlarsam bunu karşımdakine söylerim
6-Ruhsal durumumun değiştiğini karşımdakiler ben anlatmadan fark eder
7-Duygu ve düşüncelerime çok dikkat etmem
8-Duygularımı her zaman dinlerim
9-Duygusal reaksiyonlarım beni bile şaşırtıyor
10-Duygularımı ifade etmekte zorlanıyorum

Kesinlikle yanlış=1; Nadiren doğru=2; Bazen doğru=3; Genellikle doğru=4; Her zaman doğru=5

Sonuç:
15 ve üzeri: Pekiyi
Duygularınıza kulak veriyorsunuz Fiziksel ve psikolojik değişikliklerinizi hemen fark ediyorsunuz
10â?"14 arası: İyi
Duygulannıza dinliyor ve genellikle kendinizdeki fiziksel ve psikolojik değişikliklerin farkına varıyorsunuz Öneri: Gün içinde duygusal değişimlerinizi not alın ve daha sonra bunlan analiz etmeyi deneyin
1â?"9 arası: Orta
Duygulannızın genelde farkında değilsiniz Duygularınızın değiştiğini etrafınızdaki kişiler sizden önce fark ediyor Öneri: Vücudunuzu dinleyin ve değişiklikleri fark etmeye çalışın Örneğin korktuğunuz zaman midenize kramp mı girdiğine ya da boğazınızın mı kuruduğuna dikkat edin
8 ve aşağısı: Kötü
Duygu ve düşüncelerinizi hiç dinlemiyorsunuz Duygusal reaksiyonlar veriyor ve verdiğiniz bu reaksiyonlara şaşırıyorsunuz
Öneri: Etrafınızdaki kişilerden duygularınızı nasıl kontrol edebileceğiniz konusunda öneriler alın Kendi duygularınıza daha fazla kulak verin

Kaynak: Milliyet Sağlık

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com