![]() |
Astıma Karşı Balık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Astıma Karşı Balıkİstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() Boyacıoğlu, araştırmacıların, çalışmalarında beslenme üzerinde durduğunu anlattı: ''Araştırmacılar, Çocukluk Döneminde Alerji ve astım Uluslararası Çalışması'na kayıtlı 8 ve 13 yaş arasındaki çocuklarda astımla gıda tüketimini inceledi ![]() Araştırmacılar, astım veya hırıltılı nefes ile turunçgil meyveler, sebze ve süt ürünlerinin tüketimi arasında belirgin bir ilişki bulamadı ancak balık ve tam tane hububat ürünleri tüketimiyle bir bağlantıya ulaştılar ![]() Boyacıoğlu, çalışma sonucunda tam tane hububat ürünleri ve balığın astıma karşı koruyucu olabileceğinin belirlendiğini anlattı: ''Tam tane hububat ürünleri, örneğin buğdaydan öğütme sırasında kepek gibi hiçbir kısmının ayrılmadan elde edilen üründen yapılan gıda maddeleridir ![]() Büyük porsiyonlarda tam tane hububat ürünleri ve balık tüketen çocuklar astım gelişme riskinde bir azalmaya sahip olabiliyor ![]() Araştırmada, astım hastalığına sahip olma olasılığında tam tane hububat ürünü tüketenlerde yüzde 54 ve balık yiyenlerde ise yüzde 66 oranında bir azalma görüldü ![]() Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
|