![]() |
'Jet Pişirme' Sakıncalı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 'Jet Pişirme' SakıncalıAkay Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü nden Prof ![]() ![]() ![]() Bülent Menteş, yemeklerin kendi suyunda ve ağır ağır pişirilmesi gerektiğini belirterek, her besinin mümkün oyduğunca az pişirilmesinin önemine değindi ![]() ![]() Menteş, dondurulmuş yiyeceklerin fazla tüketilmemesi, konserve yiyeceklerin (ev konserveleri hariç) ise mümkünse hiç tüketilmemesi uyarısında bulundu ![]() YEMEKLERİ TOPRAK KAPTA PİŞİRİN& Menteş, yemek pişirirken daha çok toprak kap (güveç), cam ya da bakır kapların tercih edilmesi gerektiğine işaret ederken, Emaye ve teflon tencere daha sonraki tercihlerdir ![]() ![]() ![]() KIZARTMA VÜCUT HÜCRELERİNİ PASLANDIRIYOR& Vücut hücrelerini paslandırdığı için kızartmaların zararlı olduğuna dikkat çeken Menteş, illaki yenilecekse kızartmaların tereyağı, zeytinyağı ya da fındık yağı ile yapılmasını tavsiye etti ![]() ![]() Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
|