|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çocuk, içeren, izlettirmeyin, programı, şiddet |
Şiddet İçeren Çocuk Programı İzlettirmeyin! |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şiddet İçeren Çocuk Programı İzlettirmeyin!Araştırmacılar, 3 yaşın altındaki çocuklara şiddet içeren çocuk programları izlettirilmesinin gelecek 5 yıl içinde dikkat eksikliği riskini artırabileceği uyarısında bulundu ![]() Erken yaşta televizyon izleme ve gelecekteki dikkat sorunlarıyla ilgili yapılan yeni araştırma kapsamında 'Arthur' ve 'Barney' gibi programları 3 yaşın altındaki grup için uygun bulan araştırmacılar, 'Power Rangers' gibi çizgi filmlerin izletilmesine karşı çıkıyor ![]() Eğitim içerik li olmalı! 3 yaşın altındaki çocukları kapsayan bu araştırmada, çocukların televizyon izlemesine izin verilecekse bunun eğitim içerikli çocuk programları olması gerektiği belirtiliyor Araştırmada, 3 yaşın altında her gün her saat şiddet içeren çocuk programı izleyen çocuklarda, dikkat eksikliği riskinin 5 yıl sonra iki katına çıkacağı ortaya kondu 'Rugrats' ve 'Taş Devri' gibi şiddet içermeyen çocuk programlarının bile dikkat sorunları için önemli derecede risk taşıdığı kaydedildi![]() Aralarında 'Arthur', 'Barney' ve 'Susam Sokağı'nın bulunduğu eğitim içerikli programlarla çocuklarda gelecekteki dikkat sorunlarıyla ilgili bağlantı kurulmadı Araştırmada, bu riskin özellikle 3 yaşın altındaki çocuklar için geçerli olduğu, bunun nedeninin de bu dönemdeki hayati öneme sahip beyin gelişimi olabileceğine dikkat çekildi![]() Uzun saatler TV karşısında olmak zararlı Amerikan Pediatri Akademisi, 2 yaşından küçük çocuklara televizyon izletilmemesini, bu yaşın üstündeki çocuklara ise sınırlı televizyon izlettirilmesini tavsiye ediyor Washington Üniversitesi araştırmacıları tarafından yapılan yeni çalışma, Pediatrik dergisinin bu ayki sayısında yayımlanacak![]() |
|
|
|