1-7 Yaş Arası Çocuğun Eğitimi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
1-7 Yaş Arası Çocuğun Eğitimi1-7 Yaş arası Çocuğun Eğitimi 1-7 Yaş arası Çocuğun Eğitimi Yazar: Christine Brunet,Anne-Cecile Sarfati Yayınevi: Çocuk ve Aile Kitapları Ana babalar için günlük hayat, küçük üzüntülerle ve büyük endişelerle harmanlanmış kocaman bir mutluluktur Bu kitap, ana babaların günlük hayatta karşılaşabilecekleri 100'den fazla önemli sorunda yol gösteriyor "Hassas durumlarda ne söylemeli, ne yapmalı" sorusunun cevaplarını detaylı olarak veriyor:İÇİNDEKİLER l- OTORİTE DİSİPLİN SINIRLAR 1- Ona hayır diyemiyorum 2- Gerçekten ona kimi zaman vurmak gerekir mi? 3- Gerçekten onu kimi zaman cezalandırmak gerekir mi? 4- Bağırmadan ona söz dinletemiyorum 5- Evden gitmek istiyor 6- Kimi zaman beni öyle sinirlendiriyor ki onu olduğu yerde bırakıp gitmek istiyorum 7- Süpermarkette onun isteklerine direnmek 8- Israrla benden bir köpek istiyor ki bu asla mümkün değil 9- Şu sıralar aptallık üzerine aptallık yapıyor 10- Oyuncak mağazasından plastik bir saat çaldı 11 - Yalan söylüyor ![]() II- KÜFÜR GAF ve EĞİTİMİN İLKELERİ 12- Sürekli ısırıyor 13- Hiçbir zaman merhaba demiyor 14- Saygısız 15- ***** etmeyi bırakmıyor 16-Gaf üstüne gaf yapıyor 17-Irkçı eğilimler gösteriyor 18-Sürekli laf taşıyor 19- Acaba küçük bir paşa mı yetiştiriyorum? 20- Onu odasını toplamaya zorlamak gerekir mi? 21- Ona gerçekten paradan söz etmek gerekir mi? 22- Onu savurganlığa karşı duyarlılaştırmak 23- Şakadan anlamıyor ![]() III- YEMEK UYKU UFAK SORUNLAR 24- Hiçbir şeyi sevmiyor 25- Çok fazla şeker yiyor 26- Akşamlan yatmak istemiyor 27- Her gece yatağımıza gelmek istiyor 28- Şu sıralar kabus üstüne kabus görüyor 29- Bizi her pazar sabahı uyandırıyor 30- Canını acıttı nasıl tepki vermeli? 31-Her zaman hasta 32- Çok sık "karnı ağrıyor" 33- Ameliyat olacak onu buna nasıl hazırlamalı? IV- BAŞPARMAK EMZİK ÇOCUK BEZİ VAZGEÇEMEDİĞİ NESNE 34- Biberon emzik biberon emziğinden nasıl ayırmalı? 35- Hâlâ başparmağını emiyor 36- Peltek peltek konuşuyor 37- Birkaç haftadan beri kekeliyor 38- Tırnaklarını kemiriyor kazağını yiyor saçını kıvırıyor ![]() ![]() ![]() 39- Vazgeçemediği nesne kayboldu 40- Ona tuvaletini lazımlığa yapmasını öğretmek 41- Yaklaşık 5 yaşında ve hâlâ geceleri altını ıslatıyor V- OKUL ARKADAŞLAR 42- 3 yaşında bütün gün anaokuluna gitmesi çok değil mi? 43- Anaokuluna girişini başarmak 44- Anaokuluna on beş gün içinde başlayacak ve hâlâ altı temiz değil 45- Okulla ilgili hiçbir şey anlatmıyor 46- Okulda her şeyini kaybediyor 47- Ona şantajdan korunmasını öğretmek 48- Okulda başka bir çocuğun şamar oğlanı 49- Okumasına ve saymasına yardımcı olmak zorunda mıyım? 50- Anaokulundan ilkokula büyük geçişi başarmak 51-Sınıf öğretmenini sevmiyor 52- Sınıfının en kötüsü VI- AYRILIK ÖZERKLİK TEHLİKENİN ANLAMI 53- işe gideceğim zaman yakamı bırakmıyor 215 54- Akşam dışarı çıkmamızı istemiyor 55- İlk kez bir arkadaşına yatıya davetli 56- Tatile onsuz çıkma kılavuzu 57- Onu çocuk kampına hangi yaşta ve hangi koşullarda göndermeli? 58- Taşınıyoruz ![]() ![]() ![]() 59- Tek başına giyinmeyi reddediyor ama giyeceklerini de kendisi seçmek istiyor 60- Sokakta tek başına başının çaresine bakmasını öğretmek 61- Ona cep harçlığı ne zaman ve nasıl verilmeli? 62- Yüksek yerlere tırmanmasını nasıl engellemeli? 63- Peter Pan'ın uçmadığını anlamasını nasıl sağlamalı? 64- Ona pedofiliden korunmasını nasıl öğretmeli? VII- OYUN MASAL İNANÇLAR TELEVİZYON 65- Oyun oynama şekli beni şaşkına çeviriyor 66- Çoğu zaman onunla oynamak için ne gücüm ne de isteğim oluyor 67- Tek başına oynamasını bilmiyor 68- Canı sıkılıyor 69- Gece masalı Neden bu kadar çok istiyor?70- Bana öyle geliyor ki artık Noel Baba'ya inanmıyor 71- Televizyonla ilişkisini nasıl düzenlemeli? VIII- KIZKARDES ERKEKKARDES DEDE NİNE AMCA DAYI HALA ve TEYZE ARASINDAKİ İLİŞKİLER 72- Yakında küçük bir kardeşi olacak 73- Birbirlerini kıskanıyorlar 74- Hiç durmadan birbirleri ile kavga ediyorlar 75- Ailede "kimin kim" olduğunu anlamakta güçlük çekiyor 76- Büyükbaba ve büyükannenin evinde çok şımartılıyor IX- BOŞANMA YENİ AİLE 77- Boşanmak (ayrılmak) için büyümesi beklenmeli mi? 78- Eşimle aram hiç iyi değil bir müddet "karar vermek" için ayrılıyoruz 79- Boşanıyoruz ona nasıl söylemeli? 80- Boşanmayı başarma kılavuzu 81- Babasına gittiği zaman geçişleri nasıl yönetmeli? 82- Sorumsuz babayı nasıl "idare etmeli"? 83- Dul ana babayım çocuğuma nasıl davranmalıyım? 84- Hayatınızı tekrar kurmak -çocuğunuz için- neden iyi bir şeydir? 85- Ona üvey babasını nasıl kabul ettirmeli? X- CİNSELLİK ÇIPLAKLIK SEVGİ 86- Bebeklerin nasıl "yapıldığını" soruyor 87- Dudaktan öpüşen bir çift için "iğrenç" diyor 88- Kendisini okşamayı bırakmıyor 89- Evde çıplaklığın "ölçüsü" nedir? 90- Dudaklarımdan öpmek göğüslerime dokunmak istiyor 91- Daha küçücük ama çoktan aşık bile! 92- "Sevişme oyunu" oynuyorlar 93- Ya bizi sevişirken ansızın yakalarsa? XI-HASSAS YA DA AĞIR SORULAR 94-"Bu amca neden fakir" diye soruyor 95- İşsiz kaldım ona ne söylemeli? 96- Savaş üzerine soruları nasıl yanıtlamalı? 97- Ölüm üzerine varoluşsal sorularına nasıl cevap vermeli? 98- Köpeği öldü ona nasıl yardım etmeli? 99- Babaannesinin çok ağır bir hastalığı var ona bundan nasıl söz etmeli? 100-Büyükbabası öldü ona yas tutmada nasıl yardımcı olmalı? 101-Hangi durumda çocuk psikiyatristine başvurmak gerekir ve bu süreç nasıl gelişir? Kaynak: Bebek |
|
|
|