![]() |
Binadan Düşen Küreler |
![]() |
![]() |
#1 |
puslu
|
![]() Binadan Düşen Küreler100 Katlı Binadan Küreler Atılırsa? Elimizde 100 katlı bir bina ve birbirinin aynı 2 tane küre var ![]() Tek bildiğimiz bu kürelerin binanın belli bir katına kadar yüksekten atılınca kırılmayacağı, iki kürenin sağlamlık derecesi aynı (Örneğin, bir küre 50 kata kadar yükseklikten bırakılınca kırılmıyor ve 51 ![]() diğer küre de aynı şekilde ![]() ![]() ![]() Bizden istenen minimum sayıda deneme ile bu kürelerin en az kaçıncı kattan atılınca kırıldığını bulmak ![]() İpucu: Eğer bir küremiz olsaydı teker teker bütün katları denemek zorunda kalacaktık (1,2,3,4, ![]() ![]() ![]() ![]() Ek Soru: Üç küre olsa deneme sayısı ne olurdu? |
![]() |
![]() |
Cevap : Binadan Düşen Küreler |
![]() |
![]() |
#2 |
Ergenekon
|
![]() Cevap : Binadan Düşen Küreler2 top için deneme sayısı (100/x)+(x-1) ifadesinin x değerine göre türevini 0 yapan değeri bulalım ![]() [-100: x kare] + 1 = 0 olup x= 10 bulunur x= 10 değerini ( 100:x) +( x-1) ifadesinde yerine koyarsak (100:10) + (10-1) = 10+9 = 19 2 top için maximum deneme sayısı 19 dur ![]() 3 top için deneme sayısı: Benzer düşünceyle 3 top için deneme sayısı 12 bulunur ![]() 3 top için deneme sayısı, {[(100:x)+ (x-1):y] + (y-1)} ifadesinin türevi alınır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
puslu
|
![]() Cevap : Binadan Düşen KürelerWalla emin değilim ben sorunun doğru yanıtını bulmak için koydum yani kendim çözemediğim için:Green_Colorz_PDT_01 Ama mantıklı bence teşekkürler ![]() ![]() ![]() Butona basacakmıyız bu durumda? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
sam00
|
![]() Cevap : Binadan Düşen Kürelerben de bulamadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
puslu
|
![]() Cevap : Binadan Düşen Kürelersoru cevaplanmış konu kilitlenmiştir ![]() |
![]() |
|