Başrolde Sen! |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Başrolde Sen!Başrolde sen! Bahar geldi, hem de en yeşilindenâ?¦ Seyretmeye doyum olmayan bahar dalları sarmış bahçeyiâ?¦ Sabahları daha erken uyanır oldum, ama bahardan değil, senin coşkundan Göz göze geldiğimiz sabahın o ilk saatlerinde, yüzündeki mahmurluk beni büyüler oldu Seyre dalmak gözlerini ve minik ellerini en büyük keyfim oldu Sanki birileri seni bize emanet etmiş ve tekrar almaya gelecekmiş gibi, doya doya kokunu içime çekiyorum Sanki hiç içimde olmamışsın gibi yaşıyorum seni Göğsümde uyuya kalışına ve sonra dudaklarını bükerek uyanışına duyduğum hayranlık, her geçen gün giderek artıyor![]() Daha dün doğmuştun bugün tam 1 aylık oldun bile Zaman ne kadar da çabuk geçiyor Seninle buluşmamız adeta bir kör randevu İkimiz de birbirimizi hissettik, belki de zihnimizde hayal ettik, ta ki tanışıncaya kadar Ve o tanıştığımız anı, tekrar tekrar yaşamayı ve sana da yaşatmayı istedim İşte bu nedenle doğum belgeselini çektirdik Ecem, â??Bizim zamanımızda böyle şeyler yoktu, bu kadar doğaüstü bir varlık mısın ki belgeselini çekiyorlarâ? diye soruyordu kendi kendine, biz seninle doğumhaneye girerken Evet, bir mucizenin dünyaya gelişine tanık olma duygusuâ?¦ Ve o anı özümsemek için belki de tek şans! Seninle tanıştığımız o gün, hastanede adeta bir bahar havası esiyordu Şaşkınlık, telaş ve heyecan hepsi bir aradaydı Tüm duygular birbirine karışmıştı Doğum belgeselini izlediğimde, o anları ne kadar hızlı yaşadığımı ve seni özümseyemediğimi fark ettim Kapı çalınıp, kurye doğum belgeselini teslim ettiğinde yüreğim sanki yerinden çıkacaktı Heyecanla zarfı açtım ve başladım hikayemizi izlemeyeâ?¦Karnımdan çıkıp, seni ilk kucakladığım o an, ilk nefesin, ilk ağlayışın, ilk bıcı bıcınâ?¦ Babanla ilk temasın ve yaşamdaki ilk dakikalarına ait ne varsa tüm detayları özümseyerek yaşadım yeniden İzlerken göz yaşlarıma engel olamadım, böylesi bir mucizeye dışardan bakmanın doyumsuzluğunu yaşadım ve anne olduğumu ilk kez o zaman anladım Doğum öncesi, doğum anı ve sonrasını anlatan bu hikayeyi; şiirsel metinler, sinematik müzikler, yavaş çekimler, siyah-beyaz ve dondurulmuş kareler gibi birçok efektsel öğe süslüyor Babanla bizim tanıştığımız günden başlayan hikaye, senin ultrason, benimse hamilelik fotoğraflarımla devam ediyor Doğum anında, aile bireyleri ve yakın arkadaşlarımızla yapılan röportajların yanı sıra senin dünyadaki ilk dakikaların belgeleniyor Öyle güzel bir eser ki, izlediğinde beni daha iyi anlayacaksın Belki de sana bırakacağımız en değerli mirasâ?¦Bu eşsiz anı ölümsüzleştiren sevgili Pınar Çamlıbel, hayatımdaki bir ilke adım atarken bizimle birlikte olduğun ve bu anı sanat eserine dönüştürdüğün için sana çok teşekkür ediyorum Türkiye de bir ilke imza attın şüphesiz; kim bilir nereden aklına geldi bir mucizenin doğuşuna tanıklık etmek ve onun belgeselini hazırlamak Düşünüyorum da, doğum filmi olan bebekler çok şanslı Bir düğmeyle doğduğu güne gidecek ve belki de o gün hayatta olmayan sevdiklerinin duygularını kendi ağızlarından dinleyecek Yıllar sonra, yıllar önceyi yaşamak ve yaşatmak isteyen anne adayları, bence bu film kaçmaz!Kaynak: Bebek |
|
|
|