Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Bebek & Çocuk

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
Ânegativizmâ, sendromu, yaş

2 Yaş Sendromu Â??Negativizmâ?

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

2 Yaş Sendromu Â??Negativizmâ?

2 Yaş Sendromu â??Negativizmâ?

Yaklaşık 18 ay civarı başlayıp, bazen 36â?"42 aylara kadar devam edebilen, özellikle ebeveynler açısından anlaşılması ve dayanılması zor bir dönem olarak kabul edilen bu dönemi ben yaşıyorum arkadaşlar

İnanılmazız bu günlerde Her şey değişti rahatız, oğlumuz adam oldu, derken 2 yaş sendromu çaldı kapımızı

Günlerimiz inanılmaz geçiyor, oğlumuzun özerkliğine kavuştuğu şu günlerde evde isyan havası hakim nasıl bu?

Parka gideceğiz çorabımızı ve pantolonumuzu giyelim diyoruz YOK diyor, ama oğlum gidemeyiz diyorum yok diyor, iştahında övgüyle söz ettiğim küçük yaramaz yok doydum diye dolaşıyor, su istiyor veriyorum, yok süt diyor, bezini değiştirmek istiyorum yok diyor oğlum olmaz diyorum yok diyorrrr, bu aralar yoklardayız Eşimle, banyoyu sevip ördek diye koşan Ata Bey dün ağladı inanılmaz şaşırdık

Ama çözümü buluyor gibiyiz, alternatif sunuyoruz, hem Ata Bey in dediği olmuş oluyor hem bizim istediğimiz, puding yemesi gereken saatte â??Meyve püresi mi? Puding mi?â? diye soruyoruz puding seçiliyor! Hem yemiş oluyor, hem kendi karar veriyor, çorap giyilecekse maviyi mi? Siyahı mı? diye soruyorum çorap ayakta, şapka fobisi olan oğluma babamızın aldığı şapkada ne kadar yakıştı di mi babası takalım mı oğlum ister misin? diyorum tak tak diyor

Special yemeğimiz olan makarnayı geçenlerde bakın nasıl yedik! Mama sandalyemize oturduk, başladı anne vermeye, yok yemeyeceğim diyor Baby TV bir yandan izlenirken, benim düşündüğüm şu â??Tuliâ? başlasa da arada yemek bitse Ama nerdeeee! "Tuliiii" yok! Baktım olacak gibi değil Tuba gayret dedim Çektim sabrı â??Benim yakışıklım kendi yiyebilir di mi Atacım?â? dedim Önce şaşırdı sonra kaşığa yapışı Benim aklımdan geçenlere gelince; â??Ay yeni değiştirmiştim üstünü, halım da beyaz!â? Sonra â??aman boş ver Tubaâ? dedim Oğlum adam olmuş Kendi kendine yemeğini yiyor Bir oh çekip izlemeye koyuldum Nasıl da keyiflendim anlatamam Ata Bey de tabağını bitirdiğinde başarmış olmanın mutluluğu vardı yüzünde

Sanıyorum bu dönem zor geçecek geçenlerde pedagogumuzun söylediklerini paylaşmak istiyorum sizinle Bu yaştaki çocuklar bağımsızlığına karşın duygusal açıdan anneye veya bakan kişiye bağımlılığının en yüksek olduğu dönemi yaşarlarmış, bağlanılan kişinin kaybı veya yeni bir bebeğin aileye katılması â??ayrılık anksiyetesiâ? olguyu başlatırmış Bu nedenle ayrılmalarda açıklama yapmak çok önemliymiş İşe giderken bebeğim üzülmesin diye kaçmak, (ki biz hep öyle yapdık) sorunu büyütürmüş Şimdi işe gitmemiz gerektiğini söylüyoruz evet kabul ediyorum iki gün zor oldu ama diğer günlerde, gelirken şeker almamızı istedi Önce öptü, sonra el salladı Biz de keyiflendik kabullendiğini görünce Dilerim sizler için de kolay olur

Eşimle kararlıyız başaracağız diyoruz! Yanlışı doğruyu bıkıp usanmadan tekrarlıyoruz, huyuna gidiyoruz, hayır demiyoruz! Alternatif sunuyoruz, birazda yoruluyoruz ama sonuçlarını görmek her şeye değer

Alternatifi olan anneler bekliyorum mesajlarınızı!

Kaynak: Bebek

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com