![]() |
Hamilelikle İlgili Merak Edilenler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamilelikle İlgili Merak Edilenler1- Hamileliğin belirtileri nelerdir? En önemli belirtiler den biri adet gecikmesidir ![]() ![]() 2- Sigara içmek gebeliği etkiler mi? Elbette evet ![]() ![]() ![]() 3- Adetim üç hafta gecikti fakat doktor sekiz haftalık hamile olduğu mu söyledi olabilir mi? Doktor son adet dönemini gözönüne alarak hamilelik tarihini hesaplar yaklaşık doğum tarihini belirler ![]() ![]() 4- Hamileliğim çok yeni ve sık sık başım ağrıyor ne yapacağım? İlk haftalarda damarlarda genişleme ve buna bağlı baş ağrısı meydana gelir ![]() ![]() 5- 3-4 ![]() ![]() Tahmini doğum tarihi son adet tarihinden itibaren 280 gün veya 40 haftadır ![]() ![]() 6- Adetlerim düzensizdi ![]() Bunu belirlemek çok zordur ![]() ![]() 7- Bebeğimin kalp atışlarını ilk ne zaman duyarım? Bebeğin kalp atışları 10-12 hafta arasında duyulmaya başlanır ![]() ![]() 8- Mide bulantım çok fazla bu nezaman geçer? Gebeliğin 8 ![]() ![]() ![]() ![]() 9- Kabız oluyorum bunu nasıl önleyebilirim? Bol bol sıvı alarak ve lifli besinler tüketerek bunu önleyebilirsiniz ![]() 10- Nasıl Sağlıklı bir gebelik geçiririm? Sağlıklı ve dengeli beslenerek sigara ve *****den uzak durarak doktor kontrolünü aksatmayarak sağlıklı bir gebelik geçirirsiniz ![]() 11- Bebeğin anormal olacağı hissine kapılıyorum? Gebelerin çoğu doğuma dek zaman zaman bu endişeye kapılır ![]() ![]() 12- Hamile olduğumu farketmeden ***** almıştım ne olacak? Bu ***** bebeğe zarar vermez ancak gebelik süresince *****den uzak durmalısınız ![]() 13- Bebeğin hareketlerini ne zaman duyarım? 20 ![]() ![]() ![]() ![]() 14- Bebeğin cinsiyeti ne zaman ultrasonda belli olur? Deneyimli doktorlar 12 ![]() ![]() ![]() ![]() Hamileyken bilgisayar kullanmak zarar verirmi? Bilgisayar yayılan ışınlardan etkilenmemek için 50 ![]() ![]() 15- AFP testi nedir? AFP bebeğin karaciğerinden salgılana ve annenin dolaşım sistemine geçen bir proteindir ![]() ![]() Bu test 16 ![]() ![]() ![]() idrar testi kangurubu kansayımı hepatitb ve bazı enfeksiyon araştıran testler yapılmalıdır ![]() 16- Hamilelikte çatlaklar nasıl önlenir? Cilt yapınıza göre gerilme ile çatlaklar meydana gelebilir ![]() ![]() ![]() 17- Karnımın ortasında oluşan koyu çizgi kalıcı mı? Açık tenli kadınlarda bu koyulaşma ve memelerde koyulaşma oluşabilir ![]() ![]() 18- Karnım ne zaman büyüyecek? ilk gebelikte 16 ![]() ![]() ![]() 19- Kedilerim var bunlar bebeğe zararlımı? Kediler toksopşazma olarak bilinen bir parazit taşırlar ![]() ![]() 20- Suni tatlandırıcı kullanmak zararlımıdır? Düşük dozda alındığında zararlı olmayabilir ![]() 21- Sıcak banyo zaralı mıdır? Bu vücut ısısını arttırdığı için zaralı olabilir ama ılık banyonun hiç zararı yoktur ![]() 22- Hamileliğim sırasında güneşlenebilir miyim? Dikkatli olarak ve kısa süreli ve koruyucu kremler kullanarak güneşlenebilirsiniz ![]() ![]() 23- Doktor kontrolüne sık sık gitmeye nezaman başlayacağım? 28 ![]() ![]() ![]() ![]() 24- Nefes darlığı ve çarpıntı hissediyorum normal mi? Büyüyen rahim derin nefes almayı güçleştirir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 25- Geceleri çok sık rüya ve kabuslar görüyorum doğal mı? Artan hormonlara ve bebekle ilgili kaygılar buna neden olur ![]() ![]() 26- Son üç aylık dönemde uyumakta güçlük çekiyorum ne yapmalıyım? Çoğunlukla gebeliğin 36 ![]() ![]() ![]() 27- 28 ![]() Hayır bu normal değildir ![]() ![]() 28- Doğum derslerine katılmalı mıyım? Bu iyi bir fikir olabilir ![]() ![]() ![]() 29- Kaç haftadan sonra doğan bebekler yaşayabilir? Gebeliklerin % 10 u erken doğumla sonuçlanır ![]() ![]() ![]() ![]() 30- Erken doğumun başladığını nasıl anlarım? Bir saatte dörtten fazla kasılmanız oluyorsa ve bu durum bir saatten fazla sürüyorsa erken doğum eğilimi anlaşılır ![]() ![]() ![]() 31- Aniden bebeğin aşağı indiğini fark ettim ama kasıklarımda basınç var normal mi? 36 ![]() ![]() ![]() ![]() 32- Nişanenin geldiğini nasıl farkederim? Hamilelik boyunca rahim ağzında biriken salgılardan oluşan nişan rahim ağzı yumuşamaya başlayınca atılır ![]() |
![]() |
![]() |
|