![]() |
İlk Doğum Günü Partisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlk Doğum Günü Partisiİlk Doğum Günü Partisi İşte o gün geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bebeğiniz de siz de çok zor ve bir o kadar da güzel bir yılı arkada bıraktınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kızımın İlk Pastası Malzemeler Keki için 2 yumurta 1,5 su bardağı + 1 çorba kaşığı beyaz un 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı yoğurt 2 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı mısırözü yağı 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 paket kabartma tozu (baking powder) 1 paket vanilya Kreması için 2 su bardağı tam yağlı süt 1 adet orta boy muz 2 çorba kaşığı buğday nişastası 2 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı vanilya Süslemesi için 2 çorba kaşığı beyaz çikolata rendesi Yapılışı Kekin yapılışı Oda ısısındaki yumurtaları derin ve çukur bir kaseye kırın ![]() Toz şekeri ekleyip yumurtaların rengi beyaza dönene kadar mikserle çırpın ![]() Yoğurt, un, yağ ve limon suyunu da ilave edip çırpmaya devam edin ![]() Son olarak vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 170?C derecedeki fırında kekiniz pembeleşene kadar pişirin ![]() Kremanın yapılışı Muzun kabuklarını soyduktan sonra blenderle püre kıvamına getirin ![]() Tüm malzeme ile birlikte bir tencereye alıp iyice karıştırın ![]() Orta harlı ateşte sürekli karıştırmak suretiyle kremayı pişirin ![]() Kremayı kekin üzerini tamamen kapatacak şekilde bir spatula yardımıyla sürün ![]() Soğuduktan sonra çikolata rendesini üzerine serpiştirin ![]() ![]() Öneriler Bebeğinizin yumurtaya, muza alerjisi varsa bu tarifi kullanmayın ![]() Kekin pişip pişmediğini anlamak için bir kibrit çöpünü ya da kürdanı keke batırın, kürdanı çektiğinizde üzerine hamur yapışmamışsa pişmiş demektir ![]() Kremanın pişerken topak topak olmaması için kuru malzemeyi tencereye koyduktan sonra azar azar sütü ilave ederek karıştırın â?"çırpıcı veya blendar kullanabilirsiniz- ondan sonra ocağa koyun ![]() Kreması için çilek, limon, frambuaz, kivi, şeftali gibi farklı meyveler kullanabilirsiniz ![]() ![]() Pastanızı hayvan şeklinde yapacaksınız -ki ben kızıma kedi şeklinde bir pasta yapmıştım- üzerinin süslemesi için çikolata ve farklı renklerdeki meyvelerden faydalanabilirsiniz ![]() Turuncu Pasta (Süt ve süt ürünlerine alerjisi olan bebekler için) Malzemeler Keki için 2 yumurta 1,5 kahve fincanı beyaz un 1,5 kahve fincanı toz şeker 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi Sosu için 1 çay bardağı şeftali suyu Kreması için 300 gr bal kabağı 15 adet siyah kuru üzüm 5 adet kuru kayısı 1 su bardağı su Yapılışı Kekin yapılışı Derin bir kabın içine yumurtaları kırın ve şekeri ekleyip bir mikser ile karışım beyaza yakın bir renk alana kadar karıştırın ![]() Unu ve limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırmaya devam edin ![]() Pasta kalıbınızın dibini sıvı yağ ile yağladıktan sonra önceden ısıtılmış 170?C derecedeki fırında pembeleşene kadar pişirin ![]() Sosun yapılışı Kekiniz pişerken siz de kekin üzerine dökeceğiniz şeftali suyunu hazırlayabilirsiniz ![]() Şeftaliyi katı meyve presi ile sıkıp suyunu çıkarabilir veya parçalayıcı ile iyice parçaladıktan sonra bir tülbentle suyunu çıkarabilirsiniz ![]() Kekiniz pişer pişmez bir kaşık yardımıyla şeftali suyunu kekin üzerine eşit olarak dökün ve tekrar fırına koyun ama fırını çalıştırmayın çünkü fırının ılıklığı meyve suyunu emmesi için yeterli olacaktır ![]() 5 dakika kaldıktan sonra fırından alıp soğumaya bırakın ![]() Kremanın yapılışı Balkabağının dış kabuğunu temizledikten sonra küçük küçük bir tencereye kesin ![]() Siyah kuru üzümün çekirdeklerini temizleyip kuru kayısılarla birlikte tencereye ekleyin ![]() 1 su bardağı suyu da ilave edip kayısılar yumuşayana ve malzeme suyunu çekene kadar pişirin ![]() Kremayı blenderle püre kıvamına getirin ![]() Kremayı kekin üzerini tamamen kapatacak şekilde bir spatula yardımıyla sürüp buzdolabında en az 1 saat kadar dinlendirin ![]() Pastanın üzerine mumu yerleştirdikten sonra bebeğinizin beğenisine sunabilirsiniz ![]() Öneriler Bebeğinizin yumurtaya alerjisi varsa bu tarifi kullanmayın ![]() Kekin pişip pişmediğini anlamak için bir kibrit çöpünü ya da kürdanı keke batırın, kürdanı çektiğinizde üzerine hamur yapışmamışsa pişmiş demektir ![]() Keki ıslatmak için şeftali suyu yerine kayısı veya üzüm suyu da kullanabilirsiniz ![]() Süt ve süt ürünlerine alerjisi olan bebekler için verilen bu pastada üzerini süslemek için çikolata kullanmak istiyorsanız sütsüz çikolata olan bitter çikolata ve meyvelerden kullanabilirsiniz ![]() Kaynak: Bebek |
![]() |
![]() |
|