![]() |
Ben 3 Aylik Doğum Kontrol İğnesi Yaptirdim. Sanirim Bunlarin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ben 3 Aylik Doğum Kontrol İğnesi Yaptirdim. Sanirim BunlarinSoru: Ben 3 aylık doğum kontrol iğnesi yaptırdım ![]() ![]() ![]() 12 ![]() ![]() Cevap: Gebeligi önleyici üç aylik igneler Nedir? Etkili bir korunma yöntemidir ![]() ![]() ![]() Gebeligi nasil önler? Spermlerin rahim agzindan geçisini engeller ![]() ![]() ![]() Ne kadar etkilidir? Dogru kullanilirsa % 99 etkilidir ![]() Üç aylik ignelerin yararlari: Adet agrilarini azaltir ![]() Adet kanamasini azaltir ve kansizligi önler ![]() Dis gebelik ihtimalini önler ![]() Üreme organlarindaki iltihaplari önler ![]() Rahim kanseri tehlikesini azaltir ![]() Anne sütünü etkilemez, bebege zarar vermez, emziren anneler de kullanabilir ![]() Nasil ve ne zaman uygulanir? Üç aylik igneler saglik personelimiz tarafindan kalçadan veya kolun üst kismindan yapilir ![]() Üç aylik igneler adet kanamasinin ilk bes günü içinde uygulanir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üç aylik ignelerin kullanim bilgisi: Üç aylik ignelerin kullanildigi dönemde ilk aylarda kanama süresinde azalma, artma, lekelenme ya da gecikme olabilir ![]() ![]() Üç aylik ignelerin kullanildigi dönemde bazi kadinlarda hafif mide bulantisi, bas agrisi, bas dönmesi gibi geçici etkiler olabilir ![]() ![]() Çocuk sahibi olmak istediginiz zamandan en az 6 ay önce igneleri birakiniz ![]() Sağlık Merkezine basvurmaniz gereken durumlar: Asiri kanama Düzenli adet görürken adet gecikmesinin olmasi Siddetli karin ve kasik agrisi Siddetli bag agrisi Enjeksiyon yerinde enfeksiyon belirtisi Üç aylik igneler AIDS e neden olan HIV virüsünden ve cinsel yolla bulasan diger hastaliklardan korumaz ![]() ![]() Bu tavsiyeler, genel bilgilerdir ![]() ![]() 12 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|