Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kabuğunda, karpuzun, vitamini

Karpuzun Vitamini Kabuğunda!

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karpuzun Vitamini Kabuğunda!







Bu aralar karpuz, sofraların vazgeçilmez meyvesi Antioksidan maddeler içeren karpuz, kanser riskini azalttığı için, bu özelliğinden dolayı tavsiye ediliyor Herbalist Tarkan Güveloğlu, aynı zamanda yüksek potasyum içeren bu meyvenin asıl vitaminin, kabuğuna yakın beyaz bölümde olduğunu söylüyor



Doğanın pek çok mucizesi var Meyveler bunlar arasında yer alıyor Örneğin, yazın çok yenilen karpuzun sağlık mucizeleri hayli fazla Anavatanı Afrika olan bu meyvede yer alan likopen, kansere karşı iyi geliyor Antioksidan özelliği bulunan likopen'in öneminden söz eden Herbalist Tarkan Güveloğlu, bu özellikteki besinlerin bedende, serbest radikallerin ve toksinlerin oluşumunu engellediğini söylüyor Likopen içeren bütün besinlerde olduğu gibi, karpuz tüketenlerde

kanser ve kalp-damar hastalıkları riskinin azalacağını anlatıyor



Bedeni temizliyor

Faydaları diyet yapanlar için de olumlu Hiç yağ içermeyen bir meyve olduğundan dolayı kilo yapma sorunu bulunmuyor C vitamini zengin olarak bu meyvede var Aynı zamanda potasyum da içeren bu meyveyi, hazır mevsimi iken sofradan eksik etmemekte fayda var



Karpuzun en önemli bir başka özelliği ise büyük bir oranının su olması Yıllardır tamamlayıcı tıp alanında şifalı bitkilerden yararlanarak çözüm yolları sunan Tarkan Güveloğlu, bu özelliğinden dolayı bu meyvenin bedeni temizlediğini dile getiriyor (Bunun, böbreklerin üre ve ürat tuzlarını temizleme işleviyle gerçekleştiğini belirtiyor)



Lif olarak zengin

Öte yandan lif olarak zengin Bu özelliği bağırsakler için çok faydalı İçinde protein, yağ, karbonhidrat, demir, selüloz, kalsiyum, fosfor, A vitamini, C vitamini ve potasyum var Güveloğlu, köylerde karpuzların çekirdeklerinin atılmayıp, kurutulup yendiğini de anımsatıyor Bunun atalardan gelen bir alışkanlık olduğunu, geçmişte insanların besinlerin, doğal özellikleri ile iç içe yaşadığını anlatıyor Yiyeceklerin besin değerleri hakkında doğru bilgi sahibi olmayan günümüz insanının, çekirdekleri atıp yemesi de bilinçsizlikten kaynaklanıyor uzmana göre Yani çekirdekler de yararlı maddeler ihtiva ettiği için tüketilmeli Çekirdekleri yararlı, peki kabuğu? Kabuğunun da büyük bölümü dışarıda bırakıp yemeyin



O beğenmediğimiz, "beyaz" kısmının en azından bir bölümünü tüketmemiz gerektiğini, çünkü asıl vitaminin orada bulunduğunu vurguluyor Aynı diğer meyvelerde olduğu gibi



Daha fazla bilgi için: wwwbitkiselsitecom [/b]



Zayıflamak mı istiyorsunuz? Aradığınız ipuçları burada!

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.