Atatürk'ün Liderlik Sırları |
|
|
#1 |
|
Ergenekon
|
Atatürk'ün Liderlik SırlarıLiderlik, bir özellikte çok iyi olmak değil, tüm özelliklerin toplamında çok iyi olmak ve karizmasıyla bu özellikleri kendine özgü bir şekilde bütünleştirmektir Falih Rıfkı ATAY bunu aşağıdaki şekilde dile getirmektedir:"Öyle şartlar içinde Mustafa Kemal’in yaptığını yapabilecek cesarette demiyorum, belki ondan daha gözü pekleri vardı; azminde demiyorum, belki onun kadar azimlileri vardı; bilgili de demiyorum, şüphesiz ondan daha bilgili olanları vardı; fakat kırk yıllık ömrümde onun liderlik dehasında hiç kimseyi görmedim "Bunlardan parça parça faydalanmak bizim görevimizdir ![]() 1 Açık Olma2 Adam Yetiştirme3 Bilgi ve Tecrübe Sahibi Olma4 Bilgi Toplama Yeteneği5 Bilgilendirme Alışkanlığı6 Kendini Bilme7 Cesur Olma8 Çevre Bilincine Sahip Olma9 Dayanıklı Olma10 Karşısındakini Dinleme Alışkanlığı11 Soyut Düşünebilme Yeteneği12 Emrivakiye İzin Vermeme13 Esnek Olabilme14 Espri Sahibi olma15 Fedakar Olma16 Gerçekçi Olma17 Göreve Talip Olma18 Güvenilir Olma19 Kendine Güvenme20 Hazırlıklı Olma21 Hedefe Yönelik Kararlı Olma22 Hesap Adamı Olma23 İkna Etme Yeteneği24 İnisiyatif Kullanma25 İnsan Sarrafı Olma26 İnsana Değer Verme27 Yaptığı İşe İnanma28 Kamuoyu Oluşturma Yeteneği29 Çabuk Karar Verme Yeteneği30 Konuşma ve Yazım31 Konuşma ve Yazım Yeteneği32 Liyakat Aşığı Olma33 Mükemmeliyetçi Olma34 Müsamahalı Olma35 Müteşebbis Olma36 Mütevazı Olma37 Öğrenme Azmine Sahip Olma38 Öncü Olma39 Örgütleme Yeteneği40 Prensip Sahibi Olma41 Problem Çözücü Olma42 Programlı Olma43 Sıradışı Olma44 Sorumluluk Alma Alışkanlığı45 Strateji Bilincine Sahip Olma46 Olacakları Tahmin Edebilme47 Vizyon Sahibi Olma48 Yönetme Yeteneği49 Zaman Mevhumuna Sahip Olma50 Zamanlama Yeteneği
|
|
|
|