![]() |
Keçe Sertleşme Sorunlari Ölçeği ( Kssö ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Keçe Sertleşme Sorunlari Ölçeği ( Kssö )* TANITIM ölçtüğü Nitelik: Sertleşme sorunları yaşayan erkeklerin çeşitli davranış kalıplarında kendilerini nasıl gördüklerine ilişkin algıları ![]() ölçek Türü: Kendini değerlendirme türü bir ölçektir ![]() ![]() Kimlere Uygulanabileceği: Yetişkinlere uygulanır ![]() Uygulama Süresi: Zaman sınırlaması yoktur ![]() ![]() Kapsam: 20 özellikten oluşan bir ölçektir ![]() Materyal: Soru formu ( yanıtlar soru formu üzerine işaretlenir ![]() UYGULAMA İçİN PARATİK BİLGİLER Uygulanışı: Kişilerin kendi kendine yanıtlayabileceği, uygulaması çok kolay bir ölçektir ![]() Yönergesi: Formun başında soruların nasıl yanıtlanabileceği ile ilgili bilgi vardır ![]() Yanıtlanması: ölçeğin 20 maddesi olmakla birlikte, anlaşılabilirliği sağlamak için işaretleme 1-6 arası Likert tarzında yapılmaktadır ![]() Puanlaması: Maddeler, 6 noktalı bir boyut üzerinden alınan puanlara göre değerlendirilir ![]() ![]() Yorumlanması: ölçekten alınan toplam puanların yüksekliği, kişinin sertleşme sorununun şiddetini gösterir ![]() ![]() 01-49 Puan: Normal yani Sertleşme Sorunu Yok 50-69 Puan: Hafif Şiddette Sertleşme Sorunu 70-99 Puan: Orta Şiddette Sertleşme Sorunu 100-120 Puan: Şiddetli Sertleşme Sorunu Uygulayıcının Nitelikleri: Bu tür bir ölçek ancak cinsel terapi yapan modern cinsel tedaviler konusunda bilgili ve tecrübeli hekimler ve psikologlar tarafından uygulanabilir ![]() öZGüN FORM GENEL BİLGİ özgün Adı: KEçE SERTLEŞME SORUNLARI öLçEĞİ ( KSSö ) Geliştiren: Dr ![]() ![]() TEKNİK DEĞERLENDİRME Güvenirlik: Bu ölçek sertleşme sorunları ile başvuran ve cinsel terapi ile tedavi sürecine alınan hastaların ortak davranış özelliklerinin saptanması ve zamanla kendilerini başka insanlarla karşılaştırırken olumsuz yönlerini görmeleri hipotezi ile hazırlanmıştır ![]() ![]() Geçerlik: ölçüt bağıntılı geçerlik ve yapı geçerliği halen araştırma aşamasındadır ![]() TüRKİYEDE KULLANILDIĞI ARAŞTIRMALAR ve YAYINLAR KEçE, A ![]() ![]() ( KSSö )* Lütfen aşağıdaki her cümleyi dikkatli okuduktan sonra her ifadenin yanındaki kutulardan size en uygun olan birinin içine (*) işareti koyunuz ![]() ![]() 1- Bana Hiç Uygun Değil 4- Bana Biraz Uygun 2- Bana çoğunlukla Uygun Değil 5- Bana Uygun 3- Bana Pek Uygun Değil 6- Bana çok Uygun 1- Kafam genellikle karışıktır, partnerimle cinsellik dışı ilişkilerim de genellikle bozuktur ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 2- Sigara veya ***** kullanırım ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 3- Cinsel ilişki sırasında, ilk birleşme anından sonra, her zaman sertliğimi bir süre daha devam ettirmede zorluk yaşarım ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 4- Cinsel haz, şefkat ve sevgi gibi temel insanı gereksinimlerin tatmin edilmesi benim için çok önemli değildir ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 5- Cinsel partnerimle ilişki kurma girişimlerimde, cinsel ilişki benim için her zaman tatmin edici olmaz ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 6- Kendimi cinsel ilişki sonrası şaşkın, rezil olmuş, zayıf, korkmuş, bezgin, umudunu veya özgüveni kaybetmiş hissederim ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 7-*****imin sertliğini koruması konusunda kendime çok güvenemem ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 8- Cinselliği; duygusal ve bedensel hazzın paylaşılması olarak görmek yerine, cinsel birleşme ve orgazmdan ibaret mekanik bir olay olarak görürüm ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 9- Sertleşme konusundaki başarısızlıklarımın arkasında, fiziksel bir hastalık, psikolojik bir durum, kişisel bir rahatsızlık veya dini cezalardan biri olduğunu düşünürüm ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 10- Cinsel temaslar sırasında kendimi izlediğimi ve partnerlerimle olan temaslarımda duygularıma yoğunlaşmak yerine kendi performansımı kafama taktığımı düşünürüm ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 11- Cinsellikte yalnızca *****e odaklanırım yani *****in büyüklüğü, performansı, sertliği benim için çok önemlidir ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 12- Kendimi genellikle rahat ve gevşemiş olarak hissetmem ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 13- Cinsel uyarı sonrası meydana gelen sertleşmem, her zaman bir cinsel birleşme için yeterli olamamıştır ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 14- Hipertansiyon, kalp hastalıkları, kolesterol yüksekliği, şeker hastalığı ve prostat büyümesi vb ![]() ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 15- Depresyon, anksiyete ( sıkıntı ) ve stres gibi psikolojik faktörler hayatımda sıklıkla vardır ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 16- Sosyal açıdan içe dönüğümdür ve karşı cinsle ilişkilerimde genellikle uyumsuzluk sorunu yaşarım ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 17- Yaşamımda ve cinsellikte genellikle tatminsizlik duygusuna kapılırım ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 18- Beklemeye tahammülüm yoktur ![]() ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 19- Erken boşalma ve cinsel isteksizlik gibi sorunlarım vardır ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) 20- Cinsel ilişkilerim sırasında, ilişkiyi tamamlamak üzere sertliğimi korumak benim için çok zor bir durumdur ![]() 1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( ) *KEçE ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: Yazının Orjinali için:www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|